Cel mai iubit tort din Italia! Simplu, ușor și delicios!

Cel mai îndrăgit tort cu gust și aromă de portocale din Italia! Este preparat în fiecare familie, pentru că este foarte gustos, aromat și fraged!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 45 g de unt;

– coaja de la o jumătate de portocală;

– 35 ml de suc de portocale;

– 4 ouă;

– 120 g de zahăr pudră;

– câteva picături de suc de lămâie;

– 120 g de făină;

– 7 g de praf de copt;

– 25 g de amidon de porumb;

– jumătate de linguriță de sare;

Pentru cremă:

– 150 ml de suc de portocale;

– jumătate de linguriță de coajă de portocală;

– 65 g de zahăr;

– 2 gălbenușuri;

– 15 g de amidon de porumb.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: încorporați untul topit cu coaja și sucul de portocală.

2. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu mixerul pornit la viteză mare, adăugând treptat zahărul pudră. Adăugați un pic de suc de lămâie și continuați să mixați, apoi adăugați gălbenușurile. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă și aerată.

3. Adăugați sarea, cerneți făina, praful de copt și amidonul direct în bol și încorporați-le cu amestecul din ouă. Aveți grijă să amestecați atent. Cel mai bine ar fi să utilizați o spatulă.

4. Adăugați câteva linguri de aluat în recipientul cu unt topit și amestecați. Apoi adăugați acest amestec în bolul cu aluat și amestecați-l și pe el.

5. Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-l la cuptor pentru 35-45 minute la temperatura de 180°C. Vericați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6. Pregătiți crema: adăugați zahărul, coaja și sucul de portocală într-un recipient. Încălziți compoziția până când zahărul se va topi complet.

7. Adăugați într-o crăticioară gălbenușurile de ou, amidonul și compoziția lichidă din suc de portocală (strecurați-o printr-o sită). Amestecați. Puneți crăticioara pe foc și fierbeți crema până când se va îngroșa. Turnați-o într-un castronaș, acoperiți-o cu o folie alimentară și lăsați-o până când deoparte.

8. Divizați blatul în două părți.

9. Asamblați tortul: așezați un blat pe o farfurie, acoperiți-l cu crema adăugată toată într-un strat, urmată de încă un blat. Presărați tortul cu zahăr pudră și decorați-l cu o felie de portocală.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New