Chec cu mere și stafide!

Moale, pufos și aromat! Se prepară foarte ușor!

INGREDIENTE:

-3 ouă;

-un pahar de iaurt natural;

-1.5 pahare de zahăr;

-½ pahar de lapte;

-un pahar de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-4-5 pahar de făină;

-10 g de praf de copt;

-o portocală;

-un măr + o linguriță de zahăr;

-stafide — după gust.

Volumul paharului folosit este 125 ml.

Noi am copt checul într-o tavă pentru chec, cu diametrul de 26 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine stafidele. Turnați jumătate din sucul de portocală peste ele și lăsați-le să-l absoarbă pe parcursul a 15-20 minute (sau mai mult, dacă aveți suficient timp la dispoziție).

2.Curățați mărul de coajă și cotor. Tăiați-l în feliuțe subțiri. Amestecați-l cu o linguriță de zahăr și jumătate din sucul de portocală.

3.Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați iaurtul natural, zahărul, laptele și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați până la omogenizare.

4.Adăugați treptat făina cernută. Amestecați bine cu telul, ca să nu rămână cocoloașe. Trebuie să obțineți un aluat semilichid, care se scurge lent de pe tel.

5.Adăugați coaja rasă de portocală. Amestecați.

6.Adăugați praful de copt. Amestecați foarte bine.

7.Transferați stafidele într-o strecurătoare și așteptați până se va scurge sucul de portocală de pe ele. Apoi adăugați 2/3 din ele în aluat și amestecați bine cu spatula.

8.Transferați aluatul în tava unsă cu unt și pudrată cu făină. Răspândiți-l uniform.

9.Așezați feliuțele de măr pe suprafața lui, înfigându-le puțin în el.

10.Presărați stafidele rămase pe suprafața checului. Dacă doriți, puteți să răspândiți o linguriță de zahăr combinat cu un praf de scorțișoară peste stratul de fructe. Pe lângă acestea, noi am adăugați și puțin zahăr granulat (sub formă de bastonașe).

11.Coaceți checul timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

12.Lăsați-l să se răcească, după care scoateți-l din tavă și așezați-l pe un platou. Dacă doriți, puteți să-i ungeți suprafața cu puțin gem de caise sau portocală, ca să fie mai aspectuos.

13.Porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New