Cheesecake fără coacere cu ciocolată albă! Un deliciu de nota zece!

Un cheesecake pufos, care se topește în gură! Este atât de aerat, încât amintește de consistența unui mousse. O rețetă delicioasă și ușoară, care merită încercată!

INGREDIENTE:

Pentru blatul de ciocolată:

– 250 g de biscuiți sfărâmicioși (cu ciocolată);

– 120 g de unt;

Pentru stratul de ciocolată albă:

– 450 g de cremă de brânză Philadelphia;

– 50 g de zahăr pudră (2,5 linguri);

– 280 g de ciocolată albă;

– 400 ml de smântână pentru frișcă de 33%;

Pentru decor:

– 40-50 g de ciocolată albă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți blatul de ciocolată: adăugați biscuiții într-un robot de bucătărie și măcinați-i bine. Dacă nu dispuneți de un robot, puteți face asta cu ajutorul unei pungi de plastic și a unui sucitor. Transferați firimiturile într-un bol.

2. Topiți untul în cuptorul cu microunde și adăugați-l în bol. Amestecați aluatul sfărâmicios.

3. Tapetați baza unei forme detașabile (cu diametrul de 18 cm) cu hârtie de copt, adăugați firimiturile umede și presați-le bine cu baza unui pahar, astfel încât să obțineți un blat uniform de aproximativ 1-2 cm grosime. Puneți forma în frigider.

Sfat: Pentru ca viitorul cheesecake să nu se lipească de pereții formei, îi puteți tapeta cu o folie de acetat. Aceasta vă va ajuta să detașați inelul mai ușor. De asemenea, dacă nu iubiți biscuiții cu ciocolată, puteți folosi biscuiți albi, amestecați cu o lingură de cacao. Veți obține un rezultat similar.

4. Pregătiți stratul de ciocolată albă: luați un bol adânc și combinați în el crema de brânză cu zahărul pudră.

5. Rupeți ciocolata bucățele și topiți-o sub o bain-marie. Adăugați-o în bolul cu cremă și încorporați ingredientele cu mixerul pornit la viteză medie.

6. Turnați smântâna pentru frișcă într-un recipient înalt (vasul unui blender) și bateți-o cu mixerul până când va căpăta o consistență fermă și va lua forma telului.

Sfat: Înainte să turnați smântâna în bol, agitați bine cutia, pentru a vă asigura că la baza acesteia nu a rămas nici un pic de grăsime. De asemenea, dacă doriți să se îngroașe cât mai rapid, produsul trebuie răcit bine înainte de mixare. Iar pentru a dubla viteza de îngroșare, utilizați anume un recipient înalt și mixați la cea mai mare viteză a mixerului.

7. Încorporați ambele amestecuri de cremă. Pentru aceasta, puteți folosi atât mixerul, cât și o spatulă.

8. Asamblați cheesecake-ul: scoateți forma cu blatul de biscuiți din frigider și transferați compoziția rezultată de cremă deasupra acestuia, răspândind-o uniform cu o spatulă.

9. Decorați tortul cu ciocolată albă, tocată mărunțel.

10. A rămas să puneți cheesecake-ul în frigider pentru cel puțin 8 ore. Însă vă recomandăm să-l lăsați mai bine peste noapte, deoarece stratul de cremă și ciocolată este destul de gros și poate avea nevoie de mai mult timp pentru a se îngroșa.

11. Scoateți deliciul din frigider, porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Veți obține un desert nemaipomenit de gustos, pufos ca un nouraș și foarte atrăgător.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New