Chifteluțe de pui în sos alb — foarte fine și aromate!

Vă propunem rețeta simplă a unor chifteluțe delicioase, suculente, aromate și fine, preparate din carne de pui și înnăbușite în sos alb!

INGREDIENTE:

Pentru chifteluțe:

-500 g de carne tocată de pui (noi am folosit piept și pulpe în proporții egale);

-o linguriță de sare;

-piper negru măcinat — după gust;

-un cățel de usturoi;

-o ceapă mică;

-un ou;

-½ pahar de orez fiert;

-făină — pentru tăvălit.

Pentru sos:

-20 g de unt (o lingură);

-2 linguri de făină;

-400 ml de supă de pui;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-½ linguriță de paprica;

-o lingură de smântână fermentată;

-verdeață — după gust (noi am folosit mărar și pătrunjel).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți chifteluțele: adăugați sarea, piperul negru măcinat, usturoiul trecut prin presa de usturoi și ceapa dată prin răzătoare în bolul cu carnea tocată. Amestecați.

2.Adăugați oul și orezul fiert. Amestecați foarte bine.

3.Modelați chifteluțele și tăvăliți-le prin făină. Ca să modelăm chifteluțe egale și să nu ne murdărim mâinile, am folosit o lingură pentru înghețată, cu diametrul de 5 cm, pentru porționarea compoziției de carne. În medie rezultă 12 chifteluțe.

4.Prăjiți-le timp de 3-4 minute pe o tigaie cu puțin ulei încins, până se vor acoperi cu crustă aurie. Apoi întoarceți-le pe cealaltă parte. Acoperiți tigaia cu un capac și reduceți flacăra. Lăsați chifteluțele să se prăjească timp de încă 5-7 minute.

5.Între timp pregătiți sosul: topiți untul într-o tigaie încinsă. Adăugați făina și amestecați foarte bine.

6.Turnați supa de pui și amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe de făină.

7.Asezonați compoziția cu sare, piper negru măcinat, paprica și dregeți-o cu smântâna fermentată. Aduceți-o până la punctul de fierbere.

8.Adăugați chifteluțele în sosul obținut. Presărați-le cu verdeața mărunțită (puteți să folosiți și verdețuri congelate) și înnăbușiți-le pe foc mic, sub capac, timp de încă 5-7 minute. Spre sfârșitul timpului de preparare puteți să le întoarceți pe cealaltă parte, ca să se pătrundă uniform cu sos.

9.Transferați chifteluțele cu sos în farfurii și serviți-le cu orice garnitură. Noi preferăm să le mâncăm cu piure de cartofi sau feliuțe de cartofi coapte.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New