Ciolan de porc cu bere la cuptor!

Un deliciu deosebit de gustos, care va fi apreciat de toți amatorii de carne. Iar dacă intenționați să-l serviți pe masa de sărbătoare, atunci pregătiți rețeta scrisă, deoarece toți o vor cere.

INGREDIENTE:

– 4 ciolane de porc (aproximativ 4 kg);

– sare și piper negru după gust;

– 4 crenguțe verzi de rozmarin și 4 frunze de salvie;

– 3-4 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui pentru prăjit;

– 350 g de ceapă;

– 15 g de usturoi;

– 2 lingurițe de boia de ardei dulce;

– 1 linguriță de muștar;

– 2 linguri de ulei de măsline;

– 500 ml de bere.

MOD DE PREPARARE:

1. Cadrilați cu ajutorul unui cuțit ascuțit șoriciul de pe fiecare ciolan de porc. Amplasați bucățile de carne pe un platou și masați-le bine cu sare pe toate părțile. Adăugați câte o crenguță verde de rozmarin și o frunză de salvie deasupra și acoperiți-le cu o folie alimentară. Puneți-la în frigider pentru cel puțin două ore. Ideal ar fi să le lăsați astfel peste noapte.

2. Scoateți carnea din frigider și îndepărtați rozmarinul și salvia.

3. Încingeți o cratiță cu ulei, adăugați carnea și prăjiți-o pe fiecare parte timp de 2-3 minute, până va prinde culoarea aurie. Amplasați carnea prăjită într-o tavă de copt.

4. Adăugați ceapa tăiată mărunt și cățeii întregi de usturoi în uleiul rămas din cratiță și căliți-le timp de 2 minute, apoi turnați-le peste carne.

5. Într-un recipient separat, încorporați uleiul de măsline, muștarul, boiaua de ardei dulce și piperul negru. Periați carnea din ambele părți cu acest amestec.

6. Turnați berea în tavă, mai adăugați două frunze de salvie deasupra, acoperiți-o cu un capac sau cu o folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 50 – 60 de minute ca să se coacă la temperatura de 240/250°C.

7. Peste 30 de minute, scoateți tava și întoarceți carnea pe cealaltă parte. Dați-o înapoi la cuptor doar că deja fără capac.

8. Când s-a pregătit, scoateți carnea, amplasați-o pe un tocător, acoperiți-o cu o folie alimentară și lăsați-o să se odihnească timp de 8-10 minute.

9. Pregătiți sosul: strecurați într-o crăticioară tot sosul din tavă, lăsat de carne. De asemenea, striviți bine legumele cu o lingură și colectați tot sosul din acestea.

10. Îndepărtați folia de aluminiu de pe carne și serviți-o pe o farfurie alături de un piure sau o salată. De asemenea, nu uitați să turnați deasupra o lingură din sosul obținut.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New