Clătite fine și suculente cu umplutură dulce de brânză de vaci și stafide – pentru un mic dejun pe cinste!

Clătite fragede și foarte suculente cu brânză de vaci! Dacă aveți o familie mare, măriți porția!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500 ml de lapte;

– 3 ouă;

– 20 g de zahăr;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare;

– 170 g de făină;

– 50 ml de ulei de floarea-soarelui (inodor);

Pentru umplutura de brânză:

– 350 g de brânză de vaci (granulată);

– 2 ouă;

– 30 g de zahăr tos;

– 40 g de stafide;

– 5 g de zahăr vanilat;

– 20 g de unt topit.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu sarea și zahărul într-un bol adânc. Turnați un pic de lapte, ca amestecul să devină puțin mai lichid. Apoi adăugați făina și continuați să amestecați cu telul, până când vor dispărea toate cocoloașele.

2. Turnați laptele rămas și amestecați. În final, turnați uleiul vegetal (inodor). Lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 30 de minute.

3. Înainte să prăjiți prima clătită, periați tigaia cu puțin ulei vegetal și încingeți-o bine. Răspândiți aproximativ un polonic de aluat pe tigaia pregătită, înclinând-o în diferite direcții, astfel încât să obțineți un strat subțire de aluat. Prăjiți clătita pe ambele părți, până se va închega și se va rumeni bine. După aceasta, tigaia nu mai trebuie unsă cu ulei. Continuați să prăjiți clătitele, până când veți termina tot aluatul. Așezați clătitele una peste alta pe o farfurie și acoperiți-le cu un capac.

Sfat: Dacă doriți să pregătiți clătite simple, fără umplutură, puteți să nu le acoperiți cu capac. Din această porție de aluat, noi am obținut 24 clătite cu diametrul de 22 cm.

4. Pregătiți umplutura: adăugați brânza de vaci într-un bol și pasați-o un pic cu furculița.

5. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile puneți-le într-un bol curat, iar gălbenușurile – în bolul cu brânză. Mai adăugați zahărul vanilat și cel tos peste brânză și amestecați foarte bine cu o lingură.

6. În final, adăugați stafidele înmuiate în apă din timp și amestecați.

7. Bateți albușurile de ou cu mixerul pornit la viteză mare timp de câteva minute, până când vor începe să ia forma telului. După aceasta, încorporați-le treptat cu amestecul de brânză și stafide.

8. Umpleți clătitele: așezați umplutura pe fața prăjită a fiecărei clătite, la nivelul unei margini (uniform și în cantitate moderată). Acoperiți umplutura cu marginea, lângă care este pusă. Apoi îndoiți marginile laterale ale clătitei spre interior și rulați-o sub formă de rulou. Umpleți astfel toate clătitele.

9. Topiți untul, ungeți bine forma de copt, așezați un strat de rulouri, ungeți-le cu unt topit, apoi așezați și al doilea strat și, la fel, ungeți-l cu unt.

10. Acoperiți forma cu staniol și dați-o la cuptorul preîncălzit până la 200°С pentru 30 de minute. După aceasta, scoateți staniolul și mai coaceți clătitele timp de 5 minute.

11. Scoateți-le din cuptor, amplasați-le pe un platou și serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New