Clătite umplute cu carne — multe, sățioase și foarte gustoase!

Carnea este probabil cea mai populară și preferată umplutură pentru clătite. De obicei, noi pregătim multe clătite cu carne, le păstrăm la frigider sau congelator și, când este necesar, le scoatem, le prăjim și le servim. Sunt sățioase și delicioase!

Bineînțeles, puteți să experimentați neîncetat cu umpluturile pentru clătite: folosiți brânză dulce de vaci, varză, ouă, ciuperci etc.

INGREDIENTE:

Pentru clătite:

-500 ml de lapte;

-500 ml de apă;

-3 ouă;

-30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (4 linguri);

-320 g de făină;

-o linguriță de sare;

-½ linguriță de zahăr;

-¼ linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pentru umplutură:

-500 g de carne fiartă (orice tip — noi am folosit carne de vită);

-100 g de orez;

-20-30 g de unt;

-o ceapă;

-1-2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-100-200 ml de supă de carne.

Altele: unt sau ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți clătitele: puneți ouăle, laptele, sarea și zahărul într-un bol adânc. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Adăugați făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

3.Adăugați apa rece. Amestecați.

4.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați.

5.Lăsați aluatul obținut să se „odihnească” pe parcursul a 30-40 minute. Astfel făina se va umfla și clătitele nu se vor rupe în timpul prăjirii.

6.Încingeți tigaia și, înainte de prăjirea primei clătite, ungeți-o cu ulei. Răspândiți uniform un polonic mic de aluat pe ea, înclinându-o în diferite direcții. Trebuie să obțineți o clătită subțire: prăjiți-o pe foc moderat, pe ambele părți, până se va rumeni.

7.Din această cantitate de aluat veți obține aproximativ 25 clătite.

8.Pregătiți umplutura: fierbeți orezul în apă ușor sărată până va fi gata. Transferați-l într-un bol și amestecați-l cu 20-30 g de unt.

9.Treceți carnea fiartă și răcită prin mașina de tocat carne.

10.Tăiați ceapa în cubulețe și prăjiți-o într-o cantitate mică de ulei până va fi gata.

11.Puneți carnea fiartă și tocată, orezul fiert, ceapa prăjită, 100 ml de supă de pui și piper negru măcinat după gust într-un bol adânc. Amestecați. Gustați compoziția obținută și, dacă este necesar, adăugați puțină sare. De asemenea, dacă ea este prea uscată, puteți să mai adăugați supă de pui.

12.Puneți o lingură cu vârf de umplutură în apropiere de una dintre marginile unei clătite, pe fața rumenită. Apoi îndoiți-i marginea, lângă care se află umplutura peste ea, iar marginile laterale — spre interior. După aceasta rulați-o sub formă de rulou.

13.Procedând similar, umpleți toate clătitele.

14.Prăjiți clătitele umplute într-o cantitate mică de unt sau ulei, pe ambele părți, până se vor rumeni. Puteți să le prăjiți pe toate sau doar o parte dintre ele, iar pe celelalte să le păstrați la frigider și să le prăjiți, când vreți să le serviți. De asemenea, puteți să le congelați.

15.Serviți clătitele umplute cu carne!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New