Coaserea de sine stătătoare a draperiilor!

Dacă vreți să decorați geamurile cu draperii originale și splendide, atunci coaseți-le de sine stătător. Echipa noastră vă va spune cum se realizează corect acest lucru. Cel mai important este să decideți culoarea materialului și modelul viitoarelor draperii.

CUM SE COS DRAPERIILE?

Aveți nevoie de:

-material;

-mașină de cusut;

-ațe;

-ace cu gămălie;

-un creion sau cretă;

-o ruletă de măsurat sau un centimetru pentru croitorie;

-rejansă;

-foarfece;

-mărgeluțe, dantelă și alte elemente decorative (opțional).

Mod de lucru:

1.Cel mai important este să realizați măsurătorile corecte ale geamului. Apoi decideți lungimea și modelul draperiilor. Luați în considerație faptul că draperiile se fixează pe galeria situată deasupra geamului: de aceea, adăugați încă 20-25 cm la lungimea lor. De asemenea, draperiile acoperă încă o parte din perete (din ambele părți). De aceea, trebuie să adăugați câte minim 25 cm pe fiecare parte a lățimii draperiilor.

Bineînțeles, nu uitați să adăugați câte 2-3 cm pe fiecare parte pentru prelucrarea marginilor. Acestea sunt măsurătorile pentru draperiile drepte. Dacă vreți să le încrețiți, trebuie să luați în considerație și acest aspect.

2.Acum treceți la croire. Ca să coaseți o draperie simplă, puteți să desenați cu creta direct pe dosul materialului. Tăiați drept bucata necesară și călcați-o cu grijă.

3.La nivelul fiecărei margini a draperiei îndoiți materialul pe dos de 2 ori: inițial cu 1 cm, iar apoi cu 2 cm. Călcați-le și coaseți-le la mașina de cusut exact pe linia internă a îndoiturii.

4.Tăiați o bucată de rejansă, a cărei lungime să fie egală cu lățimea draperiei, adăugând câte 2.5 cm la fiecare capăt al ei. Așezați rejansa pe dosul draperiei, de-a lungul marginii ei superioare, lăsând 1 cm liber de la tiv și fixați-o cu ajutorul acelor cu gămălie. Apoi fixați cu aceleași ace marginea inferioară a rejansei. Trageți capetele firelor de pe fața rejansei și nu le legați. Îndoiți capetele rejansei spre interior cu 2.5 cm.

Ca să evitați formarea cutelor, realizați cusăturile pe marginile superioară și inferioară a rejansei în aceeași direcție. Apoi coaseți-i marginile laterale, fără să atingeți capetele libere ale firelor de pe fața ei.

5.În locul rejansei puteți să coaseți bucle din material. Așa este chiar mai stilat.

6.Folosiți diferite elemente decorative: nasturi, mărgeluțe, curelușe, flori din material…

7.De asemenea, vrem să vă oferim câteva tipare interesante de draperii. Trebuie doar să folosiți dimensiunile, de care aveți nevoie.

CÂTEVA IDEI PENTRU INSPIRAȚIE

1.Un model potrivit pentru casa de la țară.

2.O variantă interesantă pentru bucătărie.

3.Nu vă grăbiți să aruncați draperiile vechi. Puteți să le scurtați, oferind astfel odăii un aspect complet nou.

4.O soluție neobișnuită!

5.O variantă bună pentru living.

6.O combinație ideală!

7.Atât de proaspăt!

8.Arată foarte bogat!

9.Draperii simple și drepte, dar combinația armonioasă de culori a făcut îndată încăperea mai stilată și mai confortabilă.

Este atât de minunat să decorezi casa cu articole confecționate de sine stătător. Nu uitați să distribuiți aceste idei interesante prietenilor voștri!

Spor la treabă!

New