Congelarea căpșunilor (pentru iarnă). Cea mai bună metodă!

O metodă simplă și rapidă, care permite păstrarea excelentă a căpșunilor. Acestea își păstrează toate vitaminele și aroma plăcută. În timpul iernii puteți să le savurați ca atare sau să pregătiți deserturi delicioase din ele!

INGREDIENTE:

-2 kg de căpșuni;

-400 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Alegeți căpșunile, îndepărtându-le pe cele cu semne de alterare. Spălați-le foarte bine, curățați-le de codițe și puneți-le într-o strecurătoare. Lăsați-le să se usuce.

2.Puneți 600-700 g de căpșuni (aproximativ 1/3 din cantitatea totală) și zahărul într-un bol separat. Pasați-le cu blenderul.

3.Transferați căpșunile întregi în caserolele, în care vreți să le congelați. 

4.Apoi turnați piureul de căpșuni peste ele.

5.Acoperiți caserolele cu capacele lor și puneți-le în pungi de plastic, legându-le bine (astfel veți evita pătrunderea mirosurilor străine în recipientele cu căpșuni). Dați-le la congelator.

6.Iată cum arată căpșunile congelate! Când vreți să le folosiți, scoateți de cu seară caserola din congelator și puneți-o în frigider. Lăsați căpșunile să se dezghețe peste noapte.

Adăugați neapărat zahăr în căpșunile, pe care vreți să le congelați, deoarece ele își pierd dulceața în timpul înghețării.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New