Coniac de casă, preparat din pălincă!

Bineînțeles, acesta nu este un coniac adevărat, ci doar o imitație preparată din pălincă, în condiții casnice (coniacul original se prepară prin distilarea anumitor vinuri și se păstrează îndelung în butoaie de stejar). Astăzi vă vom prezenta cum se prepară acest analog aspectuos, aromat și gustos al coniacului. Gustul lui seamănă foarte mult cu cel al băuturii originale. El are nuanță chihlimbarie, aromă dulcie, este tare, dar se bea ușor. După părerea prietenilor noștri, acest coniac este delicios!

INGREDIENTE:

-2 litri de pălincă 48°;

-60 g de zahăr;

-15 g de scoarță de stejar (poate fi găsită la farmacie sau în magazinele cu produse naturiste);

-un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată;

-un vârf de cuțit de nucșoară măcinată;

-2 cuișoare;

-4 boabe de coriandru.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați pălinca într-un borcan de 3 litri sau alt vas potrivit.

2.Puneți scoarța de stejar într-un bol și spălați-o cu apă rece. Apoi transferați-o într-o strecurătoare și așteptați până când se va scurge toată apa de pe ea.

3.Adăugați scoarța spălată de stejar, cuișoarele, nucșoara, scorțișoara și boabele de coriandru (strivite cu lingura) în borcanul, în care ați turnat pălinca. Amestecați.

4.Adăugați zahărul. Amestecați.

5.Acoperiți borcanul cu un capac și puneți-l într-un loc cald și întunecos pentru 14 zile. În fiecare zi trebuie să-i agitați bine conținutul.

6.Coniacul obținut este destul de tare: 40°.

7.Ca să-l filtrați, pregătiți un filtru din partea superioară a unei sticle de plastic, o bucățică de vată și un disc de vată: rulați bucata de vată (cu dimensiunile de aproximativ 5 x 7 cm) sub formă de rulou, după care înveliți-i unul dintre capete cu discul de vată. Introduceți „construcția” obținută în sticlă, fixându-o compact în apropiere de gura „pâlniei” (cu discul de vată în jos).

8.Așezați filtrul rezultat pe un borcan curat de 3 litri. Turnați treptat coniacul în el și așteptați până când el se va filtra. Drept rezultat, el va fi curat și clar.

9.Serviți coniacul! Gustul lui este deosebit!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New