Coniac de casă!

Recent am primit în dar o sticlă de coniac preparat în condiții casnice: cu aromă minunată și gustul similar cu cel al coniacului scump. Am cerut rețeta lui și am încercat să-l pregătim. Iar acum vrem să vă o oferim și vouă! Nu este deloc complicată!

INGREDIENTE:

-3 litri de votcă sau pălincă;

-2 linguri de scoarță mărunțită de stejar;

-un praf de nucșoară măcinată;

-un praf de cardamom măcinat;

-3 linguri de zahăr.

Să discutăm puțin despre ingrediente. Votcă sau pălincă — decideți singuri. Există o mică diferență de gust, dar nu este chiar atât de evidentă. Scoarța de stejar poate fi cumpărată din farmacii sau magazinele cu produse naturiste. Vă recomandăm să o înmuiați în apă clocotindă pentru aproximativ 10 minute, să o uscați și doar după aceasta să o adăugați în băutură. Puteți să înlocuiți scoarța mărunțită de stejar cu chipsuri de stejar.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați zahărul într-o cantitate mică de votcă sau pălincă, pregătind un sirop simplu, de culoarea caramelului. 

2.Puneți scoarța de stejar, nucșoara și cardamomul într-un borcan potrivit. Adăugați votca sau pălinca și, la sfârșit, siropul. Agitați bine conținutul borcanului, acoperindu-l în prealabil cu un capac. 

3.Puneți borcanul într-un loc întunecos. Lăsați băutura la macerat timp de 2-4 săptămâni, dar nu mai mult de o lună, pentru ca votca sau pălinca să nu absoarbă prea multe taninuri din scoarță.

4.După ce băutura va căpăta o nuanță intensă și o aromă puternică, trebuie să o filtrați. Turnați-o în sticle și puneți-o iarăși într-un loc întunecos: de această dată pentru aproximativ 6 luni. După aceasta cel mai bun coniac de casă va fi gata!

Coniacul preparat din votcă sau pălincă cu scoarță de stejar nu este un produs chimic contrafăcut, ci o băutură vie, nobilă, chiar preparată cu propriile voastre mâini. Experții adevărați în acest domeniu spun că gustul coniacului devine deosebit de plăcut și bun după 2 ani de vechime. O dată cu trecerea fiecărei luni băutura capătă un gust din ce în ce mai moale și mai bogat.

O rețetă pur și simplu minunată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New