Conopidă prăjită cu ouă și pesmet. O rețetă simplă, rapidă și delicioasă!

Conopida prăjită cu ouă și pesmet este delicioasă și folositoare. Suntem încântați de simplitatea preparării și gustul ei minunat, care ne binedispune de fiecare dată!

INGREDIENTE:

-o conopidă mare (circa 1.5 kg);

-30 ml de ulei;

-20 g de unt;

-3 linguri de pesmet;

-3 ouă;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

Pentru sos:

-150 ml de iaurt grecesc;

-o legătură mică de verdeață (noi am folosit 2 fire de mărar și 2 fire de pătrunjel);

-2 căței de usturoi;

-un praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Îndepărtați frunzele și cotorul căpățânii de conopidă. Spălați-o foarte bine, iar apoi divizați-o în buchețele. Tăiați-le pe acestea în jumătăți sau sferturi (în funcție de dimensiunea lor), astfel încât să obțineți bucățele egale.

2.Puneți bucățelele de conopidă într-o cratiță cu apă clocotindă, ușor sărată. Fierbeți-le timp de 4-5 minute din momentul clocotirii (în funcție de consistența, care vă place: al dente sau fiartă bine; puteți chiar să o înțepați cu furculița sau să o gustați, ca să căpătați consistența dorită).

3.Folosind spumiera, transferați conopida fiartă într-o strecurătoare. Lăsați-o să se usuce și să se răcească.

4.Puneți uleiul și untul pe tigaia încinsă. Așteptați până când se vor combina. Apoi adăugați conopida fiartă și amestecați foarte bine, pentru ca grăsimea să se răspândească uniform pe suprafața ei. Prăjiți-o pe parcursul a 2-3 minute, amestecând periodic.

5.Adăugați treptat pesmetul, amestecând bine cu spatula, ca să-l răspândiți uniform pe bucățelele de conopidă. Continuați să le prăjiți până când pesmetul va absorbi grăsimea rămasă pe tigaie.

6.Adăugați ouăle bătute până la omogenizare, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecând continuu, prăjiți conopida până când ouăle se vor închega complet.

7.Transferați conopida prăjită pe o farfurie.

8.Pregătiți sosul: amestecați iaurtul grecesc cu verdeața mărunțită, usturoiul trecut prin presa de usturoi și un praf de sare.

9.Serviți conopida prăjită cu sosul de iaurt!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New