Conserva de tărtăcuțe crocante „Vara la borcan”!

Tărtăcuțele conservate după această rețetă sunt dulci-acrișoare, gustoase, aromate și crocante. Ne amintesc de gusturile și culorile verii în timpul sezonului rece!

INGREDIENTE:

-tărtăcuțe (puteți să le înlocuiți cu dovlecei);

-umbele de mărar;

-frunze de hrean;

-usturoi;

-boabe de ienibahar;

-cuișoare;

-morcov;

-ardei dulce;

-ardei iute;

-½ linguriță de oțet 70% sau 2 linguri de oțet 9% — în fiecare borcan de 1 litru.

Pentru marinadă:

-1 litru de apă;

-o lingură de sare neiodată;

-3-4 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Îndepărtați capetele tărtăcuțelor. Tăiați-le în bucăți, care să încapă în borcane. Cele mici pot fi tăiate în rondele groase.

2.Puneți câteva boabe de ienibahar, o bucată de frunză de hrean, o umbelă de mărar, câțiva căței de usturoi (tăiați în jumătăți) și ardei iute după gust în fiecare borcan sterilizat.

3.Așezați compact bucățile de tărtăcuță în borcane. Adăugați câteva fâșii groase de morcov în fiecare borcan.

4.Umpleți borcanele cu apă clocotită. Acoperiți-le cu capace sterilizate și lăsați tărtăcuțele să se opărească pe parcursul a 10-15 minute.

5.Scurgeți apa din borcane într-o cratiță și aduceți-o până la punctul de fierbere. Turnați-o iarăși în borcane, umplându-le complet. Acoperiți-le cu capacele lor și lăsați legumele să se opărească pe parcursul a încă 15-20 minute.

6.Scurgeți apa din borcane în cratiță, măsurându-i volumul și pregătiți marinada din ea: adăugați sarea și zahărul. Amestecați. Aduceți soluția obținută până la punctul de fierbere.

7.Între timp adăugați cuișoarele (câte una în fiecare borcan), câte o bucățică de ardei gras și oțetul în fiecare borcan. Apoi turnați marinada fierbinte în ele, umplându-le complet. Acoperiți-le îndată cu capacele lor și închideți-le ermetic.

8.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

9.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New