Conservarea ardeiului iute în ulei (pentru iarnă)!

Rețeta face parte din categoria ”mai simplu nici că se poate” și pentru realizarea ei aveți nevoie de doar 2 ingrediente – ardei iute și ulei. Dacă nu ați încercat până acum o astfel de conservă sau nu știți cum să păstrați ardeiul iute proaspăt mult timp, atunci vă recomandăm să folosiți această metodă simplă. Ardeiul rămâne la fel de iute, aromat și de o culoare intensă chiar și după 2 ani.

INGREDIENTE:

-ardei iute roșu (bine copt);

-ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Pentru început, îmbrăcați mănuși în mod obligatoriu!

2.Spălați bine ardeii, apoi îi ștergeți cu un prosop, cât să fie uscați.

3.Îndepărtați cotorul, tăiați ardeii în jumătate pe lungime și eliminați semințele și nervurile albe.

4.Turnați uleiul într-o cratiță și îl înfierbântați foarte bine, dar să nu facă fum.

5.Treceți ardeii prin mașina de tocat carne cu sită mică sau medie.

6.Repartizați piureul de ardei în borcane uscate și sterilizate, păstrând cel puțin 1 cm până la margini. Noi am folosit borcane de 0,25l. Fierbeți și capacele în prealabil.

7.Turnați ulei clocotit în borcane, dar aveți grijă, uleiul este foarte fierbinte și, atunci când atinge ardeiul suculent, sar stropi! Turnați încet, câte 1 lingură. Compoziția de ardei trebuie să fie complet acoperită cu ulei. Nu e nevoie să amestecați. Uleiul se va răcori lent și va îmbiba ardeiul.

8.Înfiletați sau închideți borcanele etanș și le lăsați pe masa din bucătărie, până se răcesc complet.

Dați ardeiul iute la frigider, unde se păstrează foarte bine timp de câțiva ani. Îl puteți adăuga în felul întâi și felurile principale, în sosuri sau în tocane. De asemenea, îl puteți folosi ca ingredient pentru conservarea condimentelor. O alternativă minunată boielei de ardei iute din comerț.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New