Cornuri cu cremă de vanilie — este imposibil să renunți la ele!

Cornurile din aluat dospit cu cremă de vanilie sunt într-atât de moi și delicioase, încât este imposibil să mănânci doar unul și să te oprești!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-450-500 g de făină;

-250 ml de lapte cald;

-80 g de zahăr;

-un ou mediu;

-40 g de unt;

-30 ml de ulei;

-½ linguriță de sare;

-6 g de drojdie uscată.

Pentru cremă:

-500 ml de lapte sau smântână dulce;

-un ou mediu;

-150 g de zahăr;

-80 g de făină sau amidon (crema preparată cu făină este mai densă și mai stabilă, iar cea cu amidon este mai gingașă și mai gustoasă);

-8 g de zahăr vanilat.

Altele:

-un ou — pentru ungerea cornurilor înainte de coacere;

-zahăr pudră — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: adăugați drojdia în laptele călduț. Lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute. Apoi amestecați foarte bine, pentru ca drojdia să se dizolve complet în lapte.

2.Adăugați un praf de zahăr și câteva linguri de făină în bolul cu drojdia. Amestecați. Plămădeala trebuie să aibă consistența aluatului pentru blinii. Nu este necesar să o amestecați până la omogenizare.

3.Presărați plămădeala cu făină, ca să nu se acopere cu crustă și lăsați-o să se odihnească timp de 15-20 minute. În acest timp drojdia trebuie să se activeze, iar plămădeala să se acopere cu „căciula” caracteristică.

4.Puneți untul și uleiul într-o crăticioară. Încălziți-le pe foc mic, până când untul se va topi. Lăsați-le să se răcească.

5.Adăugați oul, untul amestecat cu uleiul, sarea și  zahărul în bolul cu plămădeala activată. Amestecați până la omogenizare.

6.Adăugați treptat făina cernută. Amestecați inițial cu lingura, după care frământați aluatul cu mâinile. Frământați-l foarte bine, pe parcursul a 7-10 minute, până va deveni omogen. El trebuie să fie moale și ușor lipicios (deși este lipicios, aluatul se desprinde ușor de suprafața de lucru și de mâini, lăsându-le curate). Dacă doriți, puteți să pregătiți aluatul cu ajutorul robotului de bucătărie.

7.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol curat, uns cu puțin ulei. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească până își va dubla volumul (durează aproximativ 1.5 ore).

8.Între timp pregătiți crema: spargeți oul într-o cratiță cu fundul gros și bateți-l puțin cu telul. Adăugați treptat zahărul tos, zahărul vanilat și făina/amidonul, amestecând foarte bine cu telul.

9.Adăugați treptat laptele/smântâna dulce. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe. Puteți să verificați omogenitatea compoziției cu ajutorul lingurii: scufundați-o în compoziție și priviți fața ei concavă. Dacă există cocoloașe, acestea se lipesc neapărat de ea.

10.Puneți cratița pe foc mic și, amestecând continuu și intens, încălziți-i conținutul până se va îngroșa. Apoi fierbeți-l timp de încă 1-2 minute, pentru ca amidonul/făina să se opărească bine și să nu se simtă în cremă.

11.Transferați crema obținută într-un bol, ca să opriți procesul de fierbere. Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să vină în contact direct cu suprafața cremei. Astfel veți evita formarea crustei. Lăsați crema să se răcească.

12.Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru. Presați-l puțin și divizați-l în bucățele (în funcție de dimensiunea viitoarelor cornuri). Noi l-am divizat în 14 bucăți.

13.Modelați bucățelele de aluat sub formă de biluțe. Acoperiți-le cu folie alimentară sau un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute. Astfel ele vor deveni mai maleabile.

14.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță subțire și dreptunghiulară. Puneți o lingură cu vârf de cremă în apropiere de una dintre marginile transversale.

15.Acoperiți crema cu un strat de aluat, lipind foarte bine „cusătura” „săculețului” obținut. Tăiați porțiunea liberă a turtiței în fâșii lungi, cu lățimea de 1.5-2 cm, fără să le secționați complet.

16.Apoi rulați turtița sub formă de rulou, începând de la „săculețul” cu cremă. Oferiți ruloului aspectul de corn.

17.Transferați cornurile obținute pe tava tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se odihnească timp de 30 minute.

18.Cu 5-7 minute înainte de coacere ungeți cornurile cu ou bătut.

19.Coaceți-le timp de aproximativ 15-20 minute, până se vor rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

20.Lăsați-le să se răcească până vor fi călduțe. Dacă doriți, presărați-le cu zahăr pudră.

21.Serviți-le și bucurați-vă de gustul lor deosebit!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New