Cremă de bezea elvețiană cu unt — pufoasă și delicioasă!

Crema de bezea elvețiană cu unt este aerată, pufoasă, gustoasă și stabilă. Puteți să o folosiți pentru decorarea torturilor și brioșelor!

INGREDIENTE:

-3 albușuri de ouă;

-150 g de zahăr;

-o linguriță de extract de vanilie;

-450 g de unt moale (la temperatura camerei).

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați albușurile și zahărul într-un bol termorezistent.

2.Așezați bolul pe bain-marie și, amestecând continuu, așteptați până când zahărul se va topi și albușurile vor ajunge la temperatura de 55-60°C.

3.Apoi bateți compoziția rezultată cu mixerul pornit la viteză mare, până când se va răci și vor apărea vârfurile persistente (timp de aproximativ 6-7 minute).

4.Adăugați extractul de vanilie. Bateți bezeaua pe parcursul a aproximativ 1 minut, folosind mixerul pornit la viteză mică.

5.Folosind mixerul pornit la viteză mică, încorporați treptat (în 9-10 porții adăugate la intervale de 30-40 secunde) untul moale în bezea.

6.După ce veți încorpora tot untul, continuați să mixați crema timp de 2-3 minute la viteză medie și 30-60 secunde la viteză mică.

7.Crema de bezea elvețiană cu unt este gata!

8.Dacă doriți, puteți să adăugați colorant alimentar în ea, încorporându-l cu mixerul pornit la viteză mică.

9.Păstrați crema într-un recipient închis: timp de 1-2 săptămâni în frigider sau timp de 30 zile la congelator. Înainte de utilizare lăsați-o să se încălzească puțin la temperatura camerei, până va deveni moale.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New