Cremă de ciocolată pentru tort — stabilă, cu gust intens de ciocolată!

Această cremă de ciocolată este foarte stabilă, adică își menține excelent forma. Se prepară ușor și rapid, fără prelucrare termică îndelungă și constă din ingrediente simple. Are gust intens de ciocolată. Poate fi folosită atât ca umplutură, cât și pentru uniformizarea torturilor, mai ales dacă acesta este de ciocolată.

INGREDIENTE:

-380 g de lapte condensat integral (calitatea laptelui condensat influențează gustul cremei);

-500 g de unt 82.5%;

-60 g de pudră de cacao (calitatea ei influențează gustul cremei);

-120 g de zahăr;

-8 g de zahăr vanilat;

-70 ml de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați zahărul tos și zahărul vanilat în laptele cald sau fierbinte. Apoi adăugați pudra de cacao (cernută în prealabil) și amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe, folosind telul.

2.Adăugați laptele condensat (rece, abia scos din frigider). Amestecați până la omogenizare.

3.Puneți untul moale (la temperatura camerei) într-un bol adânc. Bateți-l cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 2-3 minute, până când va deveni pufos și albicios.

4.Adăugați compoziția de cacao și lapte condensat în unt. Continuați mixarea timp de încă 3-4 minute, până când veți obține o cremă omogenă și stabilă.

5.Crema poate fi folosită îndată după preparare. Dacă vreți să o pregătiți în prealabil, păstrați-o la frigider. Iar înainte de utilizare scoateți-o din frigider și lăsați-o timp de 20 minute la temperatura camerei, după care bateți-o cu mixerul până va deveni netedă și omogenă. 

6.Crema de ciocolată poate fi folosită ca umplutură pentru torturi și prăjituri, pentru uniformizarea torturilor, pentru decorarea brioșelor și altor deserturi.

7.Crema trebuie păstrată la frigider. Datorită faptului că ea conține zahăr, laptele din compoziția sa se conservă foarte bine. Termenul aproximativ de valabilitate este de 30 zile (la frigider).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New