Cremă pentru tort — rapidă, stabilă, cu gust ideal (fără ouă și unt)!

Crema de smântână cu lapte condensat caramelizat este ușoară, fină și incredibil de gustoasă. Se potrivește excelent cu pandișpanul și blaturile gătite cu miere. Își menține excelent forma și pătrunde bine în blaturi. Deși este simplă, constând din doar 2-3 ingrediente, ea este și cea mai bună!

INGREDIENTE:

-700 g de smântână fermentată 15-20%;

-16 g de întăritor pentru frișcă (dacă folosiți smântână cu conținut mai mare de grăsime (25-30%), nu este necesar);

-360 g de lapte condensat caramelizat.

Crema preparată din aceste ingrediente este suficientă pentru un tort cu diametrul de 20-24 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Dacă veți folosi smântână cu conținut mic de grăsime (15-20%), puteți să o puneți în prealabil într-o strecurătoare tapetată cu 2-3 straturi de tifon și să așezați o greutate pe suprafața ei. Astfel veți îndepărta zerul din ea și veți obține o cremă mai stabilă.

2.Puneți smântâna fermentată într-un bol adânc. Adăugați întăritorul pentru frișcă în ea. Bateți-o cu mixerul până se va îngroșa.

3.Apoi încorporați treptat (câte o lingură) laptele condensat caramelizat în smântână, amestecând de fiecare dată până la omogenizare cu ajutorul mixerului.

4.Dacă crema nu a căpătat dulceața, de care aveți nevoie, puteți să adăugați zahăr pudră în ea. De asemenea, puteți să ajustați cantitățile de smântână și lapte condensat caramelizat după gustul dumneavoastră: de exemplu, să folosiți mai puțină smântână și mai mult dulce de leche.

5.Folosiți crema obținută! Ea are o nuanță plăcută, gust fin de caramel și este acrișoară (depinde de smântână), fiind ideală pentru blaturile dulci.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New