Cultivarea castraveților sub formă de „brăduț” sau „colibă”!

O super metodă de cultivare și formare a tufelor de castraveți! Cultivarea lor sub formă de „brăduț” sau „colibă” permite economisirea spațiului și evitarea dezvoltării unor tufe prea dese, care se poate solda cu apariția afecțiunilor fungice. De asemenea, fructele de pe tufe rămân suspendate și nu se ating de sol, ceea ce permite evitarea mucegăirii și alterării lor din cauza umidității excesive de după ploile abundente și persistente.

AVEȚI NEVOIE DE:

-răsaduri de castraveți;

-câțiva pari de lemn;

-sfoară pentru palisat;

-sârmă groasă;

-un cui.

MOD DE LUCRU:

1.Bateți un par de lemn în locul, în care planificați să cultivați tufele de castravete. Fixați-l cu ajutorul unor pari mai scurți, ca să evitați răsturnarea lui din cauza greutății ulterioare a tufelor adulte.

2.Bateți un cui gros în partea superioară a parului, adâncindu-l până la jumătate.

3.Marcați locurile, în care veți planta răsadurile de castraveți: cam la 1.5 metri de parul de lemn, în jurul lui. Confecționați semicercuri din sârmă groasă și înfigeți-le în sol, astfel încât să fie fixate bine.

4.Legați un capăt al sforii de palisat de un semicerc de sârmă din sol, după care ridicați-o până la cui și răsuciți-l în jurul lui. Apoi întindeți-o spre un alt semicerc din sârmă, situat paralel cu primul și fixați-i capătul opus de el.

5.Procedați similar cu toate sforile. Astfel veți obține suportul necesar pentru întinderea ulterioară a tufelor de castraveți.

6.Plantați răsadurile în jurul parului, în interiorul „colibei”, în apropierea fiecărei sfori întinse. Inițial puteți să plantați câte 2 răsaduri în același loc și să-l lăsați ulterior pe cel care se dezvoltă mai bine.

7.Pe măsura creșterii răsadurilor, răsuciți-l pe fiecare pe sfoara lui — în sensul acelor de ceasornic. Dacă el își modifică direcția și se agață de altă sfoară, detașați-l cu grijă de aceasta și răsuciți-l pe sfoara de la nivelul lui.

8.Îngrijiți tufele de castravete ca de obicei, asigurându-le formarea prin ciupirea copililor și frunzelor inferioare, irigarea optimă și fertilizarea radiculară și foliară.

Spor la grădinărit!

New