Cum puteți să îndepărtați stratul gros de arsură de pe interiorul și exteriorul tigăii de fontă?!

Cum puteți să curățați tigaia sau alte vase de fontă de arsuri și grăsime? Cum puteți să le îndepărtați, dacă ele formează un strat gros, acumulat pe parcursul mai multor ani? Este o sarcină complicată, dar nu imposibilă! Astăzi vă vom prezenta o metodă eficientă, care necesită destul efort, dar dă rezultate excelente. Noi am curățat o tigaie veche de fontă, dar puteți să curățați orice vase de fontă în același mod.

AVEȚI NEVOIE DE:

-200 g de săpun de rufe 72%;

-5 litri de apă;

-un cuțit mic;

-un burete de sârmă;

-mănuși de menaj.

MOD DE LUCRU:

1.Dați săpunul de rufe prin răzătoarea mare.

2.Turnați apa într-un vas încăpător, termorezistent. Aduceți-o până la punctul de fierbere. Apoi dizolvați săpunul ras în ea.

3.Puneți tigaia în soluția obținută și fierbeți-o pe parcursul a 30-60 minute. Stratul de arsură trebuie să se înmoaie destul de bine. Nu uitați să aerisiți încăperea în timpul acestui proces, deoarece soluția de săpun de rufe nu răspândește aromă plăcută!

4.Scoateți tigaia din soluție și, cât este fierbinte, îndepărtați stratul de arsură de pe suprafața ei, folosind cuțitul: ca și cum ați curăța coaja de pe o legumă sau un fruct. Dacă tigaia începe să se răcească și procesul se îngreunează, puneți tigaia înapoi în soluție și lăsați-o să fiarbă timp de încă 5 minute. Apoi continuați curățarea.

5.După ce veți îndepărta stratul principal de arsură, curățați particulele mici cu ajutorul buretelui de sârmă.

6.La sfârșit spălați tigaia cu soluție de spălat vasele, sub jetul de apă.

Spor la treabă!

New