Cum puteți să obțineți răsaduri dintr-un buchet de crizanteme?!

Uneori, când ne plimbăm pe lângă florării, vedem flori de o frumusețe nemaipomenită și, bineînțeles, ne-am dori să le avem și în grădina noastră. De multe ori acest lucru este posibil, deoarece obținerea butașilor sau răsadurilor acestor plante este posibilă, folosind firele cumpărate din florării. Încercați această metodă de înmulțire cu crizantemele! Rezultatul este minunat!

AVEȚI NEVOIE DE:

-un fir de crizantemă;

-foarfece;

-un pahar de plastic (noi am folosit un pahar de la smântână);

-substrat pentru plante;

-apă.

MOD DE LUCRU:

1.Când cumpărați crizantemele, rugați florarul să nu le taie frunzele inferioare, deoarece astfel poate să distrugă mugurii, care sunt responsabili de dezvoltarea eventualelor răsaduri.

2.Îndepărtați cu grijă frunzele de pe tulpina firului de crizantemă, folosind un foarfece ascuțit și decontaminat. Tăiați frunzele până în apropiere de tulpină, lăsând cioturi mici din codițele lor.

3.Apoi tăiați tulpina în bucățele, care să prezinte câte un mugure. Noi am folosit 4 bucățele de tulpină.

4.În cazul, în care florarul a tăiat frunzele crizantemei, puteți să folosiți ca material pentru plantare lăstarii mai dezvoltați din partea ei superioară. Modul de pregătire a materialului pentru plantare este același.

5.Pregătiți paharul de plastic, realizând orificii de drenaj pe fundul lui.

6.Adăugați substrat pentru plante în el, bătătorindu-l puțin. Umpleți-l aproape complet — trebuie să rămână aproximativ 2-2.5 cm liberi până la marginea lui superioară.

7.Așezați bucățelele de tulpină pe substrat, în poziție orizontală, cu mugurii orientați în sus.

8.Acoperiți-le cu 2-2.5 cm de substrat.

9.Udați substratul cu apă stătută. Puneți-l într-un loc luminos și cald.

10.Răsadurile vor răsări peste 1-1.5 luni, în funcție de condițiile mediului. Nu uitați să mențineți umiditatea optimă a solului din pahar. Când răsadurile vor prezenta câte 2-3 frunzulițe adevărate, puteți să le transplantați în ghivece individuale. Din cele patru bucățele de tulpină, pe care le-am plantat, s-au dezvoltat doar trei. Un rezultat excelent!

11.Ca să replantați răsadurile, tăiați paharul de plastic și scoateți substratul din el. Separați cu grijă răsadurile de substrat, ca să nu le rupeți rădăcinile.

12.Pregătiți ghivecele noi, cu orificii de drenaj și umplute cu substrat. Realizați o gaură largă în mijlocul substratului și plantați un răsad de crizantemă în ea. Acoperiți-i cu grijă rădăcinile și bătătoriți puțin substratul. Udați-l cu apă stătută.

13.Când răsadurile vor fi suficient de mari și vremea va fi potrivită, replantați-le în grădină, la locul definitiv de dezvoltare!

Spor la grădinărit!

New