Cum puteți să pregătiți smântâna fermentată din laptele din comerț? Varianta urbană!

Fiți de acord: nu orice smântână fermentată din comerț poate fi numită smântână. Uneori consistența ei seamănă mai mult cu cea a chefirului. Iar smântâna calitativă are prețul de 2-3 ori mai mare.

Soluția ar fi prepararea smântânii fermentate în condiții casnice! Echipa noastră vă propune varianta urbană, dedicată celor care nu au acces la laptele și smântâna dulce de țară.

Alegeți laptele cu cel mai mare conținut de grăsime pentru prepararea smântânii fermentate. El poate fi pasteurizat, dar nu ultrapasteurizat (UHT): cel mai bine ar fi să optați pentru produsul, al cărui termen de valabilitate este mic. Smântâna fermentată din comerț va avea rolul de ferment — cumpărați-o pe cea mai proaspătă, de calitate bună. Puteți să luați o cutie mică.

INGREDIENTE:

-500 ml de lapte;

-2 linguri de smântână fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele într-o crăticioară și încălziți-l până la temperatura de 37-40°C‌. Dacă îl veți încălzi mai mult, va trebui să-l răciți, deoarece bacteriile nu trăiesc într-un mediu fierbinte, ci cald.

2.Adăugați smântâna fermentată în laptele cald. Amestecați foarte bine, ca să se dizolve toate cocoloașele. Turnați amestecul obținut într-un borcan curat și înveliți-l cu câteva prosoape. Lăsați-l la cald peste noapte.

3.Smântâna fermentată va fi gata în următoarea dimineață! Puteți să o dați la frigider.

Smântâna fermentată poate fi pregătită din lapte și cu ajutorul culturilor bacteriene speciale, care se vând acum în multe magazine mari și pe Internet. Respectați instrucțiunile simple de pe ambalaj și veți obține o smântână excelentă în 24 ore. Vă dorim experimente culinare reușite!

Spor la gătit!

New