Cum puteți să reparați fermoarul?!

Fermoarul de la geanta sau geaca dumneavoastră preferată s-a stricat și vă întrebați dacă este posibil să-l reparați, fără să-l schimbați în totalitate? Veștile bune sunt că oricine poate repara un fermoar și că sarcina respectivă este chiar foarte simplă!

Puteți întâmpina câteva probleme diferite. De exemplu, dinții nu se închid sau se desfac tot timpul, ceea ce este foarte frustrant. Dacă dinții sunt drepți și nu există niciun fir blocat în fermoar, înseamnă că cursorul a început să se lărgească și nu mai strânge dinții fermoarului. În acest caz folosiți un clește patent, ca să apropiați marginile cursorului. Din păcate, acest truc este eficient doar în cazul cursoarelor metalice; cele de plastic sunt prea fragile și se rup — de aceea, este mai bine să le înlocuiți cu altele noi, de aceeași mărime. 

Deseori fermoarul prezintă un opritor de metal sau de plastic la capătul său inferior. El trebuie îndepărtat înainte de începerea procesului de reparare. În funcție de tipul opritorului, uneori el poate fi remontat, dar dacă acest lucru nu este posibil, înlocuiți-l cu cusături.

Citiți mai departe articolul și respectați instrucțiunile simple, ca să puteți repara cu ușurință fermoarul, salvând îmbrăcămintea sau geanta dumneavoastră preferată. Vă vom prezenta repararea a 2 tipuri de fermoare — cu și fără opritor. Sperăm că vă va fi de folos!

REPARAREA FERMOARULUI FĂRĂ OPRITOR

1.Folosind un cutter, descoaseți firele de la capătul inferior al fermoarului, care împiedică ieșirea cursorului.

2.Scoateți cursorul de pe spire, după care tăiați ața sau ațele, care pot pătrunde ulterior printre ele, provocând dificultăți la închiderea sau deschiderea fermoarului.

3.Strângeți marginile cursorului cu cleștele patent.

4.Introduceți cursorul pe spire și încercați să închideți fermoarul.

5.Dacă rezultatul este unul reușit, coaseți marginea descusută la începutul procedurii de reparare, fixând simultan capătul liber al fermoarului.

REPARAREA FERMOARULUI CU OPRITOR

1.Tăiați opritorul cu cleștele, după care îndepărtați jumătățile lui de la capătul fiecărei spire.

2.Scoateți cursorul fermoarului și strângeți-l cu cleștele patent.

3.Apoi introduceți-l pe spire și încercați să închideți fermoarul.

4.Dacă fermoarul s-a închis bine, coaseți-i capătul liber cu ață groasă, obținând astfel un fel de opritor.

Spor la treabă!

New