Cum se prepară cașcavalul de casă?!

Un produs natural, folositor și delicios! Rețeta lui este extrem de simplă.

INGREDIENTE:

-1 kg de brânză dulce de vaci;

-1 litru de lapte;

-o linguriță de sare;

-o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Puteți să adăugați un ou și puțin unt în brânza topită.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele într-o cratiță antiaderentă, în care el nu se va lipi și nu se va arde. Aduceți-l până la punctul de fierbere.

2.Apoi reduceți focul până la minim și adăugați brânza dulce de vaci în cratiță. Amestecați cu ajutorul unei spatule de lemn, cu marginea plată (ea ridică brânza de pe fundul cratiței și nu-i permite să se lipească). Încălziți compoziția lactată până când se va separa zerul din ea: în niciun caz nu-i permiteți să dea în clocot.

După ce brânza se va încălzi în lapte, acreala ei va dispărea și, drept rezultat, cașcavalul va avea un gust fin, plăcut și va avea o consistență moale.

3.După ce zerul se va separa, transferați compoziția lactată într-o strecurătoare măruntă. Dacă strecurătoare are orificiile mari, tapetați-o cu un strat dublu de tifon.

4.Ca să se scurgă zerul mai repede, amestecați puțin compoziția cu spatula. Apoi lăsați-o să se „odihnească” pe parcursul a aproximativ 30 minute, până când se va scurge tot zerul din ea.

5.Transferați brânza din strecurătoare într-un bol termorezistent și puneți-o pe bain-marie. Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu în ea (datorită acestuia, brânza devine mai poroasă și poate fi amestecată mai ușor în timpul topirii). Dacă doriți, în acest moment puteți să adăugați și oul, și untul.

6.Amestecând frecvent cu spatula, încălziți brânza până se va topi complet și va deveni omogenă (dacă nu veți amesteca frecvent, brânza se va topi doar la fund și pe margini, rămânând solidă la suprafață). Acest proces durează 20-40 minute, în funcție de intensitatea focului și de consistența cașcavalului, pe care vreți să o obțineți.

Dacă veți topi brânza pe foc moderat, procesul va fi mai rapid, dar va trebui să amestecați mai frecvent. Când brânza topită se va îngroșa și va fi greu de amestecat, luați-o de pe foc și transferați-o în formă (preferabil, de silicon; dacă este metalică, tapetați-o cu folie alimentară sau hârtie de copt), răspândindu-o uniform. Drept rezultat, veți obține un cașcaval dens și elastic. El poate prezenta găurele, datorită bulelor de aer, care rămân prin compoziția lui.

Dacă veți topi brânza pe foc mic, procesul va fi mai lent și va trebui să amestecați mai rar, pentru ca brânza să reușească să se topească. Drept rezultat, veți obține o compoziție moale, semilichidă, iar cașcavalul va fi moale și fin, asemănător cu brânza topită.

7.Lăsați cașcavalul în formă până se va închega complet.

8.Apoi scoateți-l din ea. Din 1.5 kg de brânză dulce de vaci și 1.5 litri de lapte noi am obținut 913 g de cașcaval.

9.Porționați și serviți cașcavalul!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New