Cum se taie corect tijele orhideei?!

Orhideele înflorite pot decora orice încăpere, orice casă!

Dar îngrijirea lor necesită multă atenție și anumite cunoștințe. Atunci ele vă vor bucura pe parcursul unei perioade lungi de timp. Unul dintre aspectele îngrijirii anumitor specii de orhidee (de exemplu, al orhideelor Phalaenopsis), este reprezentat de formarea tijelor florale. Astăzi vă vom povesti despre tăierea corectă a acestora și despre situațiile, în care ea trebuie realizată.

Orhideea înflorită este, fără îndoială, frumoasă și rafinată. Dar nu vă grăbiți să luați foarfecele și să-i tăiați tija, cum numai florile de pe ea încep să-și piardă aspectul minunat și să se usuce. Într-adevăr, ele nu arată la fel de bine ca în timpul înfloririi și chiar dacă nu vă place aspectul lor, încercați să mutați floarea într-un loc, în care să nu o vedeți, dar nu-i tăiați tija.

Așteptați până când florile se vor usca complet, dar nici în acest caz nu vă grăbiți să îndepărtați tija. Insistăm pe acest lucru, deoarece unele specii de orhidee (tot Phalaenopsis), pot înflori în mod repetat. Tijele noi pot apărea din cele mai neașteptate locuri: atât de la baza frunzelor, cât și din mugurii latenți de pe tija bătrână. Anume din această cauză urmăriți planta chiar și după ce-i vor cădea toate florile. Astfel, dacă tija se îngălbenește și se usucă până la baza sa, puteți să o tăiați. Iar dacă ea nu se usucă, nu o atingeți, deoarece există șanse mari că va forma boboci noi.

Tija trebuie tăiată cu 1-2 cm deasupra mugurelui latent.

Tijele vii pot fi tăiate doar în scopul formării florii, dacă ele s-au răsfirat foarte mult și arată neîngrijit, urât. În acest fel, prin tăierea corectă a tijelor, puteți să corectați forma orhideei.

Spor la grădinărit!

New