Curățarea rapidă și eficientă a grăsimii de pe filtrele hotei!

Partea exterioară a filtrelor de la hotă are rol decorativ. Dar peste doar câteva săptămâni de gătit intensiv, ea se încarcă cu multă grăsime și își pierde toate calitățile estetice. Procesul de curățare a filtrelor hotei pare destul de complicat și, de aceea, multe gospodine neglijează această sarcină și încep să rezolve problema doar atunci când detaliile respective își pierd deja și calitățile funcționale. De fapt, îndepărtarea grăsimii de pe filtrele hotei nu este deloc complicată.

Scoateți filtrele.

AVEȚI NEVOIE DE: 

-mănuși de menaj;

-soluție de desfundat țevile;

-un vas metalic, mare, în care să încapă unul sau ambele filtre (noi am folosit o tavă).

Astfel, curățarea filtrelor se realizează cu ajutorul soluției de desfundat țevile (soluție de hidroxid de sodiu). Bineînțeles, puteți să folosiți orice soluție de desfundat țevile, cu o singură condiție: concentrație hidroxidului de sodiu trebuie să fie 15-30%. Înainte de a începe procesul de curățare trebuie să scoateți filtrele de pe hotă și să le puneți într-un vas metalic, potrivit ca dimensiune (puteți să le curățați pe rând).

Turnați soluția de desfundat țevile.

Scoateți vasul cu filtrele afară sau pe balcon, unde trebuie să asigurați o aerisire excelentă. Turnați soluția de desfundat țevile peste filtre, astfel încât să le acoperiți complet. Reacția chimică de dizolvare a grăsimilor va începe îndată și va fi însoțită de multă spumă și un miros neplăcut.

Mai rămâne să spălați filtrele cu apă.

IMPORTANT! Dacă filtrele hotei sunt de aluminiu, atunci vara puteți să le țineți în soluția de desfundat țevile timp de maxim 2-3 minute, iar iarna (pe ger) — timp de maxim 10 minute.

După aceasta filtrele trebuie scoase din soluție și spălate sub jetul de apă. Împreună cu spuma se va spăla și toată grăsimea. Mai rămâne doar să uscați filtrele și să le puneți la locul lor. Nu uitați să folosiți mănușile de menaj, ca să evitați apariția unor arsuri pe mâini!

Filtrele sunt curate.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!

New