De ce se înfig sticlele de plastic în grădină?!

Plasticul poate fi reutilizat prin confecționarea unor obiecte interesante din el. Astfel veți contribui la curățarea mediului înconjurător de gunoi!

OBIECTE CREATIVE ȘI UTILE DIN STICLE DE PLASTIC PENTRU GRĂDINĂRIT

1. Recipientul pentru cultivarea trandafirilor

Avantajul recipientului de plastic constă în faptul că el menține bine căldura și umiditatea. De asemenea el protejează planta de dăunători. Și chiar este dificil de găsit un recipient mai bun pentru cultivarea trandafirilor. Trebuie să puneți butașul într-o mini seră de plastic, plantându-l în sol bine fertilizat și să-l udați regulat, așteptând apariția primelor frunzulițe.

2. Sistemul de irigare prin picurare

Majoritatea plantelor trebuie udate la nivelul rădăcinilor, îndeosebi dacă irigarea se combină cu fertilizările primăvăratice. Și o sticlă obișnuită de plastic poate fi transformată într-un adevărat sistem de irigare prin picurare. Trebuie doar să realizați orificii în locurile necesare de pe sticlă și să o îngropați împreună cu planta în timpul sădirii.

3. Sistemul de irigare cu efect de lungă durată

Acest dispozitiv seamănă puțin cu jucăriile improvizate din copilăria noastră, când se realizau câte găuri în capacul sticlei de plastic și aceasta se transforma într-un adevărat pistol de apă. Dar acest principiu poate fi folosit și în grădină. Este suficient să montați un furtun la sticla de plastic, realizând în prealabil multe orificii mici pe toată suprafața ei.

4. Ghivecele pentru cultivarea răsadurilor

Nu este suficient pur și simplu să tăiați partea superioară a sticlei și să puneți semințele în ea. Pentru ca plantele să răsară, trebuie să realizați destule orificii de drenare în recipientul de plastic, să-l umpleți cu substrat și doar după aceasta să plantați semințele. Asemenea ghivece trebuie așezate pe o tavă, pe care ați presărat pietricele netede sau vermiculită.

5. Capcana pentru viespi

Cuibul viespilor poate fi dificil de depistat, dar locuitorii lui vă pot deranja nu numai lucrul în grădină, ci și odihna. De aceea, puteți să vă protejați din timp de viespi, confecționând câteva capcane simple. Este suficient să tăiați partea superioară a unei sticle de plastic și să o introduceți cu gura în jos în partea ei inferioară, punând puțină miere în aceasta. Insectele periculoase vor ajunge în capcană, dar nu vor putea evada din „închisoarea” respectivă.

6. Patul de flori

Oare ce gospodină nu dorește să aibă cea mai originală grădină de flori? Și în acest caz sticlele de plastic pot fi folositoare. Ce-i drept, sunt necesare multe sticle pentru o asemenea construcție. 

Trebuie să procedați astfel: umpleți sticlele de plastic cu nisip, acoperiți-le cu capacele lor și îngropați-le în pământ pe perimetrul parcelei. Rezultă o bordură uniformă și rezistentă, care poate fi vopsită în orice culoare.

7. Ghivecele pentru plante

Este suficient să tăiați una dintre părțile laterale ale sticlei de plastic, ca să obțineți un ghiveci pentru plante. Bineînțeles, puteți să abordați cu creativitate nu numai fixarea acestui tip de ghivece, ci și alegerea culorii lor. Deși sticlele din plastic întunecat arată oricum bine.

8. Ghiveciul pentru ceapă

Dacă nu aveți multe sticle, din care să realizați construcții uriașe, puteți să folosiți cu înțelepciune o singură sticlă. Tăiați partea superioară a sticlei, după care faceți găuri rotunde pe toată suprafața ei. Puneți cepele în orificiile respective. Adăugând sol în recipient, veți obține un ghiveci cu ceapă. Mai rămâne să udați la timp bulbii și să culegeți recolta de ceapă verde.

Acestea nu sunt singurele idei despre utilizarea sticlelor de plastic în grădină. Fără îndoială, puteți găsi multe alte variante folositoare.

După cum vedeți, este suficient să dați frâu liber imaginației, pentru ca florăria, grădina sau livada să strălucească în culori noi!

Dacă credeți că acest articol este folositor, îndrăzniți să-l distribuiți prietenilor voștri! Permiteți-le să afle cum pot să confecționeze lucruri folositoare din plasticul inutil!

Spor la treabă!

New