Deliciu din brânză dulce de vaci (fără gelatină, biscuiți și frișcă). Pur și simplu se topește în gură!

Acest cheesecake minunat cu fructe de pădure este o adevărată capodoperă culinară văratică: fin, ușor, folositor, delicios și revigorant! Rețeta lui este simplă și rapidă. Pregătiți-l pentru cei dragi!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-un ou mediu;

-50 g de zahăr tos sau pudră;

-120 g de unt;

-200 g de făină;

-½ linguriță de praf de copt;

-un praf de sare;

-10 g de semințe de susan (o lingură) + 10 g de fulgi de cocos (2 linguri) — puteți să le înlocuiți cu 20 g de făină.

Pentru compoziția de brânză:

-600 g de brânză dulce de vaci 9%;

-3 ouă medii;

-100 g de smântână fermentată (puteți să-i reduceți cantitatea, dacă brânza este foarte umedă);

-140 g de zahăr (sau după gust);

-8 g de zahăr vanilat.

Pentru topping-ul de fructe:

-200 g de afine congelate (sau alte fructe de pădure);

-o lingură de zahăr (sau după gust);

-o linguriță de amidon de porumb + o lingură de apă (opțional).

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei!

Noi am copt cheesecake-ul într-o tavă pătrată, cu dimensiunile de 23 x 23 cm. Puteți să folosiți o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați untul moale, un praf de sare și zahărul cu spatula sau mixerul până la omogenizare.

2.Adăugați oul. Amestecați foarte bine.

3.Adăugați semințele de susan și fulgii de cocos. Amestecați.

4.Adăugați treptat (în 2 etape) făina cernută împreună cu praful de copt. Inițial amestecați cu lingura sau telul, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. Nu trebuie să-l frământați îndelung: doar până se va omogeniza și se va aduna sub formă de bilă. El trebuie să fie moale și nelipicios.

5.Răspândiți cu mâinile aluatul pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt, netezindu-l la sfârșit cu lingura. Dacă doriți, puteți să modelați pereți din el pentru viitorul cheesecake.

6.Dați blatul obținut la frigider.

7.Pregătiți compoziția de brânză: puneți brânza dulce de vaci, zahărul tos, zahărul vanilat, smântâna fermentată și ouăle într-un bol adânc. Pasați-le cu blenderul până veți obține o compoziție fină și omogenă. Ea trebuie să fie destul de consistentă, astfel încât spatula să lase urme persistente pe suprafața ei (de aceea, dacă brânza este umedă, reduceți cantitatea de smântână fermentată).

Dacă nu aveți blender și brânza dulce de vaci este granulară, treceți-o în prealabil printr-o strecurătoare măruntă. Nu folosiți mixerul, deoarece el va crea bule de aer în interiorul compoziției și cheesecake-ul se va crăpa în timpul coacerii.

8.Pregătiți topping-ul de fructe: puneți afinele congelate și zahărul într-o crăticioară. Încălziți-le pe foc mic până când se vor înmuia și zahărul se va topi complet. 

9.Pentru ca piureul de fructe să fie mai consistent, puteți să adăugați amidonul combinat cu puțină apă (acest pas este opțional: dacă nu aveți amidon, pur și simplu fierbeți fructele mai mult timp, ca să obțineți un piure mai gros). Fierbeți-l timp de încă 1 minut.

Dacă folosiți fructe proaspete, puteți să nu le fierbeți, ca să păstrați cât mai mult din vitaminele lor — pur și simplu pasați-le puțin cu blenderul. 

Dacă nu aveți fructe, puteți să folosiți dulceață sau gem.

10.Lăsați compoziția de fructe să se răcească.

11.Transferați compoziția de brânză pe blatul din tavă. Răspândiți-o uniform. La sfârșit bateți tava de masă de câteva ori.

12.Adăugați topping-ul de fructe pe suprafața compoziției de brânză, punându-l haotic cu ajutorul unei lingurițe. Apoi treceți cu scobitoarea prin el, trasând un model haotic.

13.Dacă doriți, puteți să răsuciți pe alocuri compoziția de brânză și topping-ul cu lingurița, ca să obțineți un aspect încă mai interesant.

14.Coaceți cheesecake-ul timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 150°C‌. Apoi reduceți temperatura până la 140°C‌ și continuați să-l coaceți timp de încă 20-30 minute (noi l-am pus pe raftul inferior celui mijlociu și am folosit programul jos-sus, fără convecție). Ca să aflați dacă este gata, clătinați tava: mijlocul cheesecake-ului trebuie să tremure, dar să nu fie lichid.

Datorită temperaturii reduse de coacere, cheesecake-ul nu se crapă și nu se rumenește foarte mult.

15.Lăsați cheesecake-ul să se răcească timp de 30 minute în tavă, după care transferați-l pe un tocător și lăsați-l să se răcească complet.

16.Uniformizați-i marginile și tăiați-l în bucăți.

17.Serviți cheesecake-ul cu multă plăcere! El este moderat de dulce, fin, aromat și delicios (dacă vă plac deserturile mai dulci, adăugați mai mult zahăr în compoziția lui)!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New