Desert din lapte condensat și amidon!

Vrem să vă oferim rețeta unui desert minunat, care constă din doar 2 ingrediente. Prepararea și coacerea lui durează 15 minute. De aceea, puneți apa pentru ceai la încălzit și încingeți cuptorul, deoarece totul se gătește în 2 timpi și 3 mișcări!

INGREDIENTE:

-370 g de lapte condensat (o conservă);

-200 g de amidon (preferabil, de porumb, deoarece are gust neutru).

Puteți să diversificați compoziția desertului, adăugând fulgi de cocos, nuci, fructe uscate etc. în ea.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați laptele condensat și amidonul până la omogenizare, ca să nu rămână cocoloașe.

2.Transferați compoziția rezultată pe tava tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-o uniform. Cu cât stratul de compoziție va fi mai subțire, cu atât se va coace mai repede și va fi mai crocant. Dacă va fi mai gros, desertul final va fi mai moale și, bineînțeles, timpul de coacere va fi puțin mai mare. Noi am întins compoziția într-un strat dreptunghiular, cu grosimea medie și dimensiunile de aproximativ 25 x 35 cm.

3.Coaceți desertul timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C, așezând tava pe raftul mijlociu (sus-jos, fără convecție). Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

4.Cum numai veți scoate desertul din cuptor, uniformizați-i marginile cu ajutorul unui cuțit, după care tăiați-l în bucățele egale.

5.Serviți-l cu multă plăcere! Are un gust intens de lapte, este moderat de dulce, fin, plăcut și poros!

Folosind aceeași compoziție, puteți să pregătiți un fel de biscuiți: puneți compoziția cu lingura pe tavă, sub formă de cerculețe, lăsând spații libere între ele. De asemenea, dacă veți întinde compoziția într-un strat foarte subțire și după coacere o veți tăia în 4 bucăți egale, veți obține blaturile pentru un tort delicios.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New