Desert rapid și folositor. Fără ouă, unt și fără coacere!

Un desert simplu, rapid, gustos și folositor!

INGREDIENTE:

-3 portocale curățate (600 g);

-800 g de iaurt dulce, cu aromă de piersici;

-200 ml de lapte;

-27 g de agar-agar.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați portocalele de coajă, pelicula albă de sub ea și sâmburi. Tăiați-le în bucățele și puneți-le în vasul de la blender. Pasați-le până se vor transforma într-un piure omogen.

2.Turnați piureul de portocale într-o crăticioară. Adăugați 12 g de agar-agar și amestecați. Lăsați-le să interacționeze timp de 2-3 minute. Apoi fierbeți-le pe parcursul a 2-3 minute din momentul clocotirii, amestecând continuu.

3.Luați compoziția de portocale de pe foc și lăsați-o să se răcească puțin.

4.Amestecați laptele și 15 g de agar-agar. Lăsați-le să interacționeze puțin, după care fierbeți-le timp de 2-3 minute din momentul clocotirii, amestecând continuu.

5.Luați compoziția rezultată de pe foc. Adăugați treptat iaurtul în ea, turnându-l în jet subțire și amestecând continuu.

6.Ungeți forma cu puțin ulei rafinat de floarea-soarelui. Turnați alternant compozițiile de iaurt și portocale în ea — tot timpul în mijlocul ei. La sfârșit treceți cu coada unei linguri prin ea, ca să-i oferiți un aspect mai marmorat.

7.Acoperiți forma cu folie alimentară sau cu un capac și dați-o la frigider pentru câteva ore, până când desertul se va închega complet.

8.Scoateți-l din formă și tăiați-l în bucățele.

9.Serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New