Desertul iubit de toți. Se prepară ușor și este foarte gustos!

Rulourile fragede cu cremă de vanilie nu lasă pe nimeni indiferent! Sunt fine, sfărâmicioase, aromate și gustoase. Familia dumneavoastră vă va fi recunoscătoare!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-270 g de făină;

-130 g de smântână fermentată;

-125 g de unt;

-un praf de sare.

Pentru crema de vanilie:

-3 gălbenușuri de ouă;

-100 g de zahăr;

-250 ml de lapte;

-2 linguri cu vârf de amidon de porumb;

-100 g de unt moale;

-10 g de zahăr vanilat.

Altele: zahăr pudră — pentru decor.

Din aceste ingrediente veți obține 20 rulouri.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: puneți laptele, zahărul tos, zahărul vanilat, gălbenușurile și amidonul de porumb într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

2.Fierbeți crema timp de 1 minut din momentul apariției primelor bule de clocotire, pe foc mic, amestecând continuu. Ea trebuie să se îngroașe.

3.Luați-o de pe foc și transferați-o într-un bol uscat.

4.Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

5.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 2-3 minute, până va deveni pufos și albicios.

6.Încorporați treptat (câte o lingură) untul bătut în crema fiartă, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

7.Pregătiți aluatul: puneți făina cernută, un praf de sare și untul rece, tăiat în bucățele, într-un bol adânc. Frământați totul cu mâinile, ca să obțineți un aluat nisipos.

8.Adăugați smântâna fermentată. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile — doar până va deveni omogen. El trebuie să fie moale și nelipicios.

9.Acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 minute.

10.Modelați rulourile: lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulară, cu grosimea de 2 mm. Tăiați-o în fâșii cu lățimea de 2 cm.

11.Rulați câte o fâșie de aluat pe fiecare formă pentru rulouri: în direcție oblică, suprapunându-i puțin marginile, ca să obțineți un rulou integru, fără crăpături.

12.Așezați rulourile pe tava tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le până se vor rumeni puțin, în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

13.Lăsați-le să se răcească. Apoi scoateți cu grijă formele metalice din mijlocul lor.

14.Umpleți rulourile cu crema de vanilie, folosind un poș și o duză cu diametrul de aproximativ 1 cm.

15.Presărați-le cu zahăr pudră și serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New