Două tipuri de quesadilla pe o singură tigaie!

O gustare nemaipomenită, pe care nimeni nu poate să o refuze!

QUESADILLA CU OUĂ ȘI BACON

Ingrediente:

-2 felii subțiri de bacon;

-2 ouă;

-20 g de unt;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-mozzarella — după gust;

-2 feliuțe de brânză Cheddar;

-o lipie rotundă.

Mod de preparare:

1.Prăjiți feliile de bacon pe tigaia uscată, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni. Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați o parte din grăsimea de pe suprafața lor. Apoi tăiați-le în bucățele.

2.Topiți untul pe tigaia pusă pe foc mic. Bateți ouăle până la omogenizare, adăugând sare și piper negru măcinat după gust în ele. Turnați-le în tigaie, răspândindu-le uniform.

3.Presărați puțină mozzarella rasă sau tăiată în bucățele pe suprafața ouălor. Acoperiți-le îndată cu o lipie rotundă, presându-o ușor.

4.După ce ouăle se vor închega, întoarceți lipia pe cealaltă parte. Puneți mozzarella rasă sau tăiată mărunt, bucățelele de bacon și feliile de brânză Cheddar pe jumătate de omletă. La sfârșit presărați brânza Cheddar cu încă puțină mozzarella.

5.Îndoiți lipia în jumătate, acoperind umplutura și presându-o bine cu paleta. Lăsați-o puțin să se prăjească, ca să se topească brânza din interiorul ei.

6.Adăugați puțin unt în tigaie. Întoarceți lipia pe cealaltă parte. Cât timp ea se rumenește, pregătiți cealaltă quesadilla (în acest moment umplutura pentru ea trebuie să fie deja preparată).

QUESADILLA CU PIEPT DE PUI ȘI LEGUME

Ingrediente:

-o ceapă mică;

-un ardei gras mic;

-un piept de pui;

-o roșie mică;

-mozzarella — după gust;

-2 felii de brânză Cheddar;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-1-2 linguri de ulei;

-10 g de unt.

Mod de preparare:

1.Tăiați ceapa și ardeiul gras în cubulețe. Prăjiți-le într-o cantitate mică de ulei până vor începe să se înmoaie. Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust.

2.Apoi adăugați pieptul de pui, fiert și răcit în prealabil, tăiat sub formă de cuburi. Prăjiți totul până când carnea se va rumeni puțin, iar legumele vor fi gata.

3.Tăiați roșia în cubulețe.

4.Topiți puțin unt pe jumătatea liberă a tigăii. Așezați o lipie pe ea, suprapunându-o peste quesadilla cu ouă și bacon. Rotiți-o ușor, ca să răspândiți untul topit pe fața ei inferioară, lipită de tigaie.

5.Răspândiți mozzarella rasă sau tăiată mărunt pe jumătatea de lipie, care se atinge de tigaie.

6.Răspândiți carnea cu legumele prăjite pe stratul de mozzarella.

7.Adăugați cubulețele de roșie.

8.Așezați feliile de brânză Cheddar pe stratul de roșii, după care presărați-le cu puțină mozzarella rasă sau tăiată mărunt.

9.Îndoiți lipia în jumătate, acoperind complet umplutura și presându-o bine cu paleta. Prăjiți-o până când brânza din interiorul ei va începe să se topească. Între timp nu uitați să întoarceți cealaltă quesadilla, ca să nu se ardă.

10.După aceasta întoarceți quesadilla cu pui și legume pe cealaltă parte și prăjiți-o până se va rumeni frumos.

11.Transferați cele două quesadilla pe un tocător și tăiați-le în bucăți.

12.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New