Drojdia — un îngrășământ natural și eficient pentru obținerea unei recolte bogate!

Drojdia folosită în patiserie și brutărie reprezintă un stimulator excelent de creștere pentru plantele din grădinile noastre. Ea conține multe substanțe nutritive, care sunt extrem de necesare plantelor. Ea îmbunătățește flora microbiană a solului și inhibă dezvoltarea microorganismelor patogene.

REȚETELE ÎNGRĂȘĂMINTELOR DIN DROJDIE

1. Dizolvați 1 kg de drojdie proaspătă de pâine sau bere în 5 litri de apă caldă. Lăsați-o să fermenteze pe parcursul a 60 minute. Acest îngrășământ trebuie preparat chiar înainte de utilizare. Luați 1 litru de soluție de drojdie și diluați-o cu 10 litri de apă.

Sau pregătiți același îngrășământ cu drojdie uscată: 10 g de drojdie uscată și 2 linguri de zahăr la 10 litri de apă caldă. Lăsați soluția să fermenteze timp de 60 minute într-un loc cald. Apoi diluați-o cu apă caldă, respectând proporția de 1:5.

Soluția de drojdie se toarnă la baza plantelor (fertilizare radiculară).

2. Plantele din familia Solanaceelor iubesc acest îngrășământ: dizolvați 100 g de drojdie proaspătă și 50 g de zahăr în 3 litri de apă caldă. Lăsați soluția obținută să fermenteze pe parcursul a 7 zile. Apoi diluați un pahar din ea cu 10 litri de apă și fertilizați plantele. Doza recomandată este de 1 litru pentru fiecare tufă.

Folosind aceeași soluție diluată, puteți să udați răsadurile. Astfel ele vor fi puternice, sănătoase și vor suporta mai ușor stresul cauzat de transplantarea în grădină.

3. Căpșunii reacționează bine la fertilizările cu drojdie, care, de asemenea, îi protejează de putregaiul cenușiu. În perioada înmuguririi udați căpșunii cu soluția preparată din 100 g de drojdie și 10 litri de apă.

Drojdia este formată din microorganisme micotice, care nu vor funcționa și nu vor aduce beneficii, dacă sunt utilizate, când vremea este rece. Când realizați fertilizarea cu drojdie, folosiți și un îngrășământ bogat în potasiu.

Spor la grădinărit!

New