Dulceață din coji de pepene verde. Preferata noastră!

Fantastic de gustoasă!

INGREDIENTE:

-1 kg de coji de pepene verde;

-800 g de zahăr;

-jumătate de lămâie.

Altele: apă + ½ linguriță de bicarbonat de sodiu.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine pepenele verde. Tăiați-l în felii. Separați pulpa și coaja de pe fiecare felie, lăsând un strat subțire de pulpă roșie pe stratul verde.

2.Curățați cojile de pepene de stratul lor superficial, după care tăiați-le în cubulețe. Puneți-le într-o cratiță cu fundul gros.

3.Acoperiți cojile de pepene cu apă rece. Dizolvați bicarbonatul de sodiu în ea. Apoi fierbeți cojile de pepene timp de 2-3 minute din momentul clocotirii apei.

4.Scoateți cojile de pepene din apă. Puneți-le înapoi în cratiță și presărați zahărul pe suprafața lor. Puneți-le deoparte pentru aproximativ 2 ore, până când zahărul se va dizolva. Străduiți-vă să nu amestecați foarte mult, ca să nu sfărâmați cubulețele de coji de pepene.

5.Încălziți dulceața pe foc mic până va ajunge la punctul de fierbere. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească pe parcursul a 8-10 ore sau peste noapte.

6.Adăugați lămâia în dulceață. Nu trebuie să o mărunțiți, deoarece ulterior o veți îndepărta. Fierbeți dulceața timp de 2-3 minute din momentul clocotirii, pe foc mic. Lăsați-o iarăși să se răcească.

7.Peste 8-10 ore fierbeți-o încă o dată pe parcursul a 2-3 minute. Lăsați-o să se răcească.

8.Aduceți dulceața până la punctul de fierbere și transferați-o cât este fierbinte în borcane sterilizate. Acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

9.Lăsați conservele obținute să se răcească până la temperatura camerei, după care puneți-le la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New