Eclere apetisante în condiții casnice – pe bază de ulei vegetal!

Din motiv că eclerele sunt niște prăjituri adorate de toți, haideți să le pregătim împreună și să-i alintăm pe cei dragi cu aceste delicii. Rețeta de mai jos este una ușoară, pe bază de ulei vegetal, cu o cremă clasică, însă foarte gustoasă.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 100 ml de apă;

– 100 ml de lapte;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 160 g de făină;

– 1 praf de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 5 ouă;

Pentru cremă:

– 2 ouă;

– 160 g de zahăr tos;

– 1 pachețel de zahăr vanilat;

– 2,5 linguri de amidon;

– 250 ml de lapte;

– 180 g de unt;

Pentru decor:

– zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați apa, laptele, uleiul vegetal, zahărul și un praf de sare într-o cratiță. Amestecați cu o spatulă, puneți cratița pe foc și aduceți ingredientele lichide în punctul de fierbere. De îndată ce vor apărea primele bule de fierbere, adăugați făina și încorporați-o cu o spatulă, amestecând până când se vor omogeniza și îngroșa toate ingredientele. Turnați compoziția obținută într-un bol și lăsați-o să se răcească.

2. Amestecați aluatul cu mixerul pornit la viteză medie, încorporând treptat câte un ou.

3. Transferați aluatul într-un poș, străduindu-vă să scoateți toate bulele de aer din interiorul acestuia, astfel încât să obțineți niște eclere frumoase.

4. Aplicați aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt în formă de fâșii de dimensiuni egale.

5. Coaceți eclerele timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C, apoi reduceți temperatura până la 170°C și continuați să le coaceți pe parcursul a încă 25 minute.

6. Pregătiți crema: adăugați ouăle, amidonul, zahărul tos și cel vanilat într-o crăticioară. Încorporați ingredientele cu ajutorul unui tel.

7. Adăugați laptele și amestecați din nou.

8. Puneți crăticioara pe foc și fierbeți crema la foc mic până când se va îngroșa.

9. Adăugați untul de temperatura camerei într-un bol și bateți-l cu mixerul până când va deveni cremos. Începeți să adăugați câte o lingură de cremă și să mixați în continuu.

10. Transferați crema într-un poș, la care ați montat o duză subțire și umpleți eclerele cu ea din ambele părți, realizând două găuri cu ajutorul duzei.

11. Presărați eclerele cu zahăr pudră și serviți-le cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New