Fertilizarea arborelui de jad cu coji de ouă!

Înainte de a începe fertilizarea, trebuie să pregătiți îngrășământul. În primul rând, este necesar să fierbeți bine ouăle, astfel încât cojile lor să se separe ușor de albuș.

De asemenea, puteți să folosiți cojile ouălor crude, dar în acest caz trebuie neapărat să le spălați foarte bine și să le uscați înainte de a le adăuga în substratul din ghivece. În caz contrar, resturile de albuș de pe interiorul cojilor vor începe să putrezească și pot dăuna plantelor.

Cel mai simplu este să amestecați deodată cojile cu substratul, înlăturând în prealabil stratul lui superior. Trebuie menționat faptul că veți obține un efect semnificativ, dacă veți usca și veți măcina în prealabil cojile de ouă până la starea de făină. Puteți să faceți acest lucru cu ajutorul râșniței pentru cafea sau al unui mojar obișnuit și al pistilului. Această procedură se realizează o dată la 3-4 luni.

Dar există încă o variantă de îngrășământ — una mai eficientă. Aceasta constă în prepararea infuziei pe bază de făină din coji de ouă.

Ca să pregătiți infuzia, aveți nevoie de 1 litru de apă fierbinte și 200 g de făină din coji de ouă. Pur și simplu combinați aceste 2 ingrediente într-un borcan de sticlă și acoperiți soluția obținută cu un capac ermetic, după care puneți-o într-un loc întunecos pentru 12-14 zile. Pe lângă aceasta, soluția trebuie agitată cu regularitate (o dată pe zi, pe parcursul acestor 2 săptămâni).

Plantele trebuie udate cu infuzia obținută de 1-2 ori în 3 luni.

De asemenea, trebuie să vă amintim că acest îngrășământ nu este potrivit pentru azalee, mușcate și camelii. Aceste plante se dezvoltă mai bine în substrat alcalin sau neutru: de aceea, acidifierea solului cu coji de ouă va fi doar dăunătoare lor.

Spor la grădinărit!

New