Fertilizarea roșiilor cu drojdie!

FERTILIZAREA ROȘIILOR CU DROJDIE USCATĂ

Roșiile pot fi fertilizate cu drojdie uscată. Ca să pregătiți îngrășământul respectiv, aveți nevoie de 10 g de drojdie uscată, 2 linguri de zahăr și 10 litri de apă caldă. Amestecați ingredientele și lăsați soluția obținută să fermenteze timp de 3 ore la soare. Apoi diluați-o cu apă stătută în proporție de 1:5 și udați roșiile cu ea.

Îngrășământul din drojdie și zahăr pentru roșii poate fi încă mai folositor, dacă se adaugă acid ascorbic în el (doar 2 g în soluția preparată din aceleași ingrediente). De asemenea, se recomandă să se adauge o mână de pământ. Această compoziție trebuie lăsată să fermenteze pe parcursul a 24 ore și amestecată din când în când. Proporția de diluare este aceeași ca în prima variantă.

Puteți să înlocuiți apa cu lapte, iar drojdia uscată cu drojdie proaspătă, ca să pregătiți un îngrășământ folositor pentru roșii și castraveți: aveți nevoie de 1 kg de drojdie proaspătă la 5 litri de lapte. Soluția se lasă la fermentat pe parcursul a 2-3 ore. Apoi ea trebuie diluată cu apă stătută după proporția 1:10 și folosită pentru irigarea culturilor.

CUM SE PREPARĂ ÎNGRĂȘĂMÂNTUL PENTRU ROȘII DIN DROJDIE ȘI IERBURI?

Aveți nevoie de un butoi de 200 litri. Adăugați 5 găleți de urzici, 2 kg de drojdie proaspătă și o găleată de bălegar în el. Puteți să adăugați 3 litri de zer. Amestecați toate aceste ingrediente, după care adăugați apă peste ele, astfel încât să umpleți butoiul.

Lăsați soluția obținută să fermenteze pe parcursul a 2 săptămâni într-un loc însorit (astfel procesul de fermentare va fi mai rapid). Se recomandă să se toarne câte 1 litru din acest îngrășământ sub fiecare tufă de roșii în perioada legării fructelor.

REȚETA ÎNGRĂȘĂMÂNTULUI CU HAMEI

Ca să fertilizați roșiile, puteți să folosiți rețeta, în care se folosește hameiul. Un pahar de inflorescențe de hamei se adaugă în apă clocotindă și se fierb pe parcursul a 60 minute. Lăsați decoctul să se răcească, după care adăugați 4 linguri de făină și 2 linguri de zahăr în el. Lăsați compoziția obținută să fermenteze timp de 2 zile într-un loc cald. Apoi completați-o cu 2 cartofi rași și așteptați încă 24 ore. Maia pentru fertilizarea roșiilor este gata!

Ca să o aplicați, trebuie să o diluați cu apă după proporția de 1:10. Udați parcela de roșii cu soluția rezultată.

Dacă nu aveți hamei, puteți să-l înlocuiți cu grâu. Boabele de grâu trebuie înmuiate în apă, ca să încolțească. Apoi ele trebuie mărunțite, amestecate cu făină și zahăr (aceeași proporție indicată mai sus) și fierte timp de 20 minute, pe foc mic. Lăsați decoctul să se răcească și să fermenteze timp de 24 ore.

ÎNGRĂȘĂMÂNTUL PENTRU ROȘII DIN DROJDIE ȘI GĂINAȚ

Ca să pregătiți acest îngrășământ, aveți nevoie de:

-8-10 g de drojdie uscată;

-500 ml de găinaț înmuiat în apă;

-5 linguri de zahăr;

-un borcan de 500 ml de cenușă de lemn;

-10 litri de apă.

Deja știți cum se prepară soluția de drojdie. După ce aceasta va fermenta timp de câteva ore, diluați-o cu apă (1 litru de soluție la 10 litri de apă) și udați roșiile cu ea. Având în vedere că acest îngrășământ conține găinaț, este interzis să-l aplicați la baza plantei (deasupra rădăcinilor): trebuie să-l adăugați într-un șanț săpat în jurul ei.

CARE ALTE PLANTE POT FI FERTILIZATE CU DROJDIE?

După ce veți învăța rețeta îngrășământului cu drojdie pentru roșii și veți alege varianta, care vă place mai mult, veți dori să-l aplicați și în alte circumstanțe. Anume roșiile răspund cel mai bine la acest îngrășământ, dar este rațional să-l aplicați și la ardei, și la castraveți. O soluție corectă și ecologică!

Dar nu trebuie să vă limitați doar la aceste culturi! Toate plantele din grădină, precum și cele de pe pervaz, vor fi fericite să primească asemenea nutrienți. Puteți să folosiți oricare dintre rețetele descrise mai sus.

Spor la grădinărit!

New