Floare croșetată cu mărgeluțe. Un ornament frumos, ușor de confecționat!

Toate meșterițele au un coșuleț, în care păstrează resturile de fire, din care nu pot fi confecționate articole complete și pe care nu vor să le arunce. Toate aceste fire pot fi folosite pentru croșetarea unor decorațiuni mici sau pentru decorarea marginilor diferitor articole. Floarea croșetată cu mărgeluțe este doar un exemplu. Ea reprezintă un ornament minunat, cu care puteți să decorați orice articol vestimentar, rucsac sau gentuță. De asemenea, puteți să confecționați un tablou din ele sau să le uniți pentru obținerea unei fețe de masă. Totul depinde de imaginația voastră!

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de croșetat (noi am folosit YarnArt Baby Cotton 156 m/50 g, 50% acril și 50% bumbac);

-croșetă (noi am folosit croșeta nr. 2.5);

-5 mărgeluțe cu diametrul de 6 mm;

-ac cu urechea largă;

-foarfece.

MOD DE LUCRU:

1.Introduceți mărgeluțele pe firul de croșetat, folosind un ac cu urechea largă. Apoi înnodați firul de 2 ori, adunând mărgeluțele sub formă de inel.

2.Rândul 1: montați 1 ochi de lanț între 2 mărgeluțe. Lucrați 1 ochi de lanț și 1 picioruș scurt în același spațiu. *Apoi croșetați 3 ochiuri de lanț și 2 piciorușe scurte în următorul spațiu dintre mărgeluțe*. Repetați pașii cuprinși între *-* de încă 3 ori. Mai rămâne să lucrați 3 ochiuri de lanț și 1 picioruș alunecat, ca să încheiați rândul.

3.Rândul 2: *lucrați 1 picioruș scurt, 1 picioruș mare redus, 1 picioruș dublu, 2 piciorușe triple, 1 picioruș dublu, 1 picioruș mare redus și 1 picioruș scurt la nivelul celor 3 ochiuri de lanț, care unesc piciorușele scurte din rândul precedent*. Repetați pașii cuprinși între *-* de încă 4 ori. După aceasta treceți firul pe dosul lucrului, lucrați 1 ochi de lanț și tăiați firul.

4.Înnodați de 2 ori firele de la începutul și sfârșitul lucrului. Apoi ascundeți-le printre bucle cu ajutorul acului cu urechea largă și tăiați-le.

5.Floarea croșetată cu mărgeluțe este gata!

6.Puteți să folosiți fire de orice culoare, ca să o confecționați.

Spor la treabă!

New