Fursecuri fragede cu gem foarte ușor de preparat – se topesc în gură!

O rețetă foarte rapidă de biscuiți cu umplutură de gem. Aceștia se prepară pe bază de unt sau margarină și ies foarte fragezi și gustoși. De asemenea, puteți folosi și untură. Vă recomandăm să încercați și dvs. să pregătiți din aceste ingrediente accesibile un deliciu atât de minunat!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 g de unt/margarină/untură;

– 80 g de zahăr tos;

– 1 ou;

– 1 gălbenuș de ou;

– 20 g de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– sucul de la 1 lămâie;

– 500 grame de făină (+ 50 g pentru înfăinare);

Pentru umplutură:

– orice fel de gem la alegere;

– 10 g de zahăr vanilat;

– 100 g de zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: luați un bol adânc și adăugați în el un ou întreg și un gălbenuș separat, sarea, untul sau margarina (de temperatura camerei), zahărul tos și cel vanilat. Amestecați ingredientele cu un tel, până când veți obține o pastă omogenă și cremoasă.

2. Acum turnați sucul de lămâie și mai amestecați încă o dată.

3. Începeți să turnați câte puțină făină și să amestecați, până când o veți combina pe toată. Spre final, când nu va mai fi posibil de amestecat cu spatula, frământați aluatul cu mâinile, transferându-l pe suprafața de lucru presărată cu făină. Trebuie să obțineți o bilă omogenă, moale și care nu se lipește deloc de mâini.

4. Înfăinați din abundență suprafața de lucru și întindeți aluatul într-o foaie rotundă, de grosime medie.

5. Setați cuptorul să se încălzească la temperatura de 180°C.

6. Decupați biscuiții cu ajutorul unei forme de patiserie (noi am folosit una în formă de floare). Puteți opta pentru orice alte forme doriți, iar dacă nu aveți, îi puteți decupa și cu ajutorul unui pahar. Adunați aluatul rămas într-o bilă. Întindeți-o cu sucitorul și continuați să decupați fursecurile, până când veți termina aluatul.

7. Amplasați-i în rânduri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ei. Noi am obținut trei tăvi de biscuiți.

8. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 10-12 minute (în dependență de caracteristicele cuptorului dvs.).

9. Scoateți fursecurile din cuptor și ungeți o parte din ei cu gemul dvs. preferat apoi lipiți-i cu cealaltă parte. Veți obține niște fursecuri duble cu umplutură de gem.

10. Turnați zahărul pudră și cel vanilat într-un bol și amestecați-le cu o lingură. Luați câte un biscuit și înmuiați-l în bolul cu zahăr pudră, apoi amplasați dulciurile într-un recipient care să poată fi închis cu capac, pentru a-i păstra moi cât mai mult timp posibil.

11. Biscuiții sunt gata! Acum, îi puteți servi cu plăcere alături de o cană fierbinte de ceai!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New