Fursecurile „Capriciul doamnei”. Se prepară ușor și devin încă mai gustoase odată cu trecerea timpului!

Fursecuri fine și fragede, cu aspect irepetabil și gust minunat! Deși rețeta lor există de câteva decenii, ele rămân la fel de originale. Se prepară ușor și, drept rezultat, obțineți o tavă întreagă de fursecuri de casă, care devin încă mai gustoase în următoarele zile. Fursecurile sunt dulci, iar lămâia le oferă și o notă acrișoară (apropo, cantitățile de zahăr și lămâie pot fi ajustate după gust). De asemenea, ele sunt aromate, conțin stafide și nuci, iar suprafața lor este acoperită de bezea crocantă — un adevărat „capriciu al doamnelor”! 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-400 g de făină;

-10 g de praf de copt (sau 5 g de bicarbonat de sodiu);

-4 g de sare;

-150 g de zahăr (sau după gust — dacă doriți, puteți să pregătiți aluatul fără zahăr);

-200 g de unt moale;

-4 gălbenușuri de ouă;

-coaja rasă de pe o lămâie;

-30 ml de suc de lămâie (puteți să-l înlocuiți cu apă, lapte, chefir sau smântână fermentată).

Pentru bezea:

-4 albușuri de ouă (reci, abia scoase din frigider);

-150 g de zahăr;

-6 g de zahăr vanilat.

Altele:

-o lămâie;

-200 g de stafide;

-150 g de nuci.

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru coacerea fursecurilor pe o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 38 x 40 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută, praful de copt și sarea într-un bol adânc.

2.Adăugați zahărul și coaja de lămâie. Amestecați.

3.Adăugați untul moale, tăiat în bucățele. Amestecați totul cu mâinile, astfel încât să obțineți un aluat nisipos. El trebuie să fie sfărâmicios, dar să-și mențină forma, când este presat în palme.

4.Realizați o adâncitură în mijlocul aluatului nisipos. Adăugați gălbenușurile și sucul de lămâie. Amestecați și frământați aluatul, astfel încât să-l adunați într-o singură grămadă. Nu trebuie să-l frământați mult, ci doar până când suprafața lui va deveni netedă. El trebuie să-și mențină textura poroasă, sfărâmicioasă, în interior.

5.Puneți aluatul într-un bol și acoperiți-l cu un capac. Dați-l la frigider pentru minim 15 minute (puteți să-l lăsați mai mult timp la rece).

6.Uscați nucile pe tigaia uscată (opțional). Lăsați-le să se răcească, după care mărunțiți-le cu cuțitul.

7.Spălați stafidele și acoperiți-le cu apă clocotită. Lăsați-le să se opărească timp de câteva minute. Apoi scoateți-le din apă și stoarceți-le bine cu mâinile.

8.Spălați lămâia cu apă fierbinte. Tăiați-o în bucățele, îndepărtându-i sâmburii și puneți-o în vasul de la blender. Pasați-o până se va transforma în piure (puteți să realizați acest proces cu mașina de tocat carne).

9.Modelați fursecurile: scoateți aluatul din frigider și răspândiți-l cu mâinile pe tava tapetată cu hârtie de copt. Trebuie să obțineți un blat uniform. La sfârșit treceți cu sucitorul pe suprafața lui, ca să-i neteziți suprafața și să-l uniformizați mai bine.

10.Răspândiți uniform lămâia pasată și stafidele pe blat (puteți să înlocuiți aceste ingrediente cu un strat subțire de gem dens de fructe).

11.Pregătiți bezeaua: puneți albușurile reci într-un bol curat și uscat. Bateți-le cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat zahărul tos și zahărul vanilat în ele, continuând să le mixați până la apariția vârfurilor persistente (acest proces durează aproximativ 5 minute).

12.Răspândiți uniform bezeaua pe suprafața blatului.

13.Presărați nucile pregătite pe stratul de bezea.

14.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți fursecul mare timp de 10 minute. Apoi reduceți temperatura până la 170°C și continuați să-l coaceți pe parcursul a încă 20-25 minute, până când bezeaua va fi gata.

15.Tăiați fursecul mare în bucățele, cât este fierbinte.

16.Lăsați fursecurile să se răcească. Apoi puteți să le serviți și să vă bucurați de gustul lor minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New