Ghivece colorate din sticle de plastic — pentru grădinile mici și balcoane!

Reciclați sticlele de plastic, transformându-le în ghivece pentru plantele dumneavoastră! Sunt ieftine, frumoase și pot fi așezate cu ușurință pe balcon sau în grădinile mici, obținând mai mult loc de cultivare.

AVEȚI NEVOIE DE:

-câteva sticle de plastic, cu volumul de 5 litri;

-un cutter;

-un foarfece;

-bucăți de țeavă PVC cu lungimea de 25.5 cm (diametrul țevii trebuie să fie cu 1-2 mm mai mic decât diametrul gurii sticlei de plastic);

-un ciocan de lipit;

-vopsele acrilice + pensule;

-substrat universal;

-răsaduri sau butași înrădăcinați de plante;

-apă stătută.

MOD DE LUCRU:

1.Îndepărtați mânerul și inelul de plastic de sub capacul sticlei. De asemenea, trebuie să-i înlăturați eticheta.

2.Folosind cutter-ul, tăiați sticla în 3 părți egale. Uniformizați marginile treimilor superioară și inferioară cu ajutorul foarfecelui.

3.Înfiletați țeava PVC pe gura sticlei de plastic.

4.Folosind pistolul de lipit, realizați 9 găuri de drenaj pe fundul sticlei (1-2 dintre ele trebuie să se afle chiar în mijlocul ei) și încă 5 găuri în capacul ei. 

5.Vopsiți pereții laterali ai treimii inferioare a sticlei (fundul se lasă ca atare) și treimea superioară cu tot cu țeava PVC, folosind culoarea, care vă place. Lăsați-le să se usuce.

6.Așezați țeava PVC în mijlocul treimii inferioare a sticlei. Umpleți-o cu substrat, bătătorindu-l bine cu palmele, ca să fixați țeava.

7.Puneți capacul găurit în mijlocul treimii superioare a sticlei. Apoi umpleți-o cu substrat. Astfel veți obține un ghiveci  cu 2 nivele.

8.Plantați răsadurile sau butașii înrădăcinați în substratul din ghivece. Udați-le bine cu apă stătută.

Spor la treabă!

New