Gogoși moi și pufoase (fără ouă)!

Când nu aveți ouă în frigider sau nu le puteți folosi în alimentație și vă este poftă de gogoși, puteți să le pregătiți fără acest ingredient. Ele sunt la fel de moi, pufoase și fine. Nimeni nu le poate refuza!

INGREDIENTE:

-160 ml de apă caldă;

-5 g de drojdie uscată;

-2 linguri de zahăr (+ pentru topping);

-8 g de zahăr vanilat;

-coajă rasă de portocală — după gust;

-2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui (+ pentru prăjit);

-300 g de făină;

-½ linguriță de sare;

-o linguriță de unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa caldă într-un bol adânc. Dizolvați drojdia uscată în ea. 

2.Adăugați zahărul tos, zahărul vanilat, coaja rasă de portocală și uleiul rafinat de floarea-soarelui.

3.Adăugați treptat făina cernută și sarea. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie moale, omogen și nelipicios.

4.Încorporați untul moale (la temperatura camerei) în aluat. Frământați-l pe parcursul a încă 5 minute după ce va deveni iar omogen.

5.Modelați aluatul sub forma de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 60 minute într-un loc cald.

6.Divizați aluatul dospit în 10 bucățele egale. Oferiți-le forma de biluțe.

7.Întindeți fiecare bucățică de aluat sub formă de baton lung, cu grosimea de circa 8-10 mm. Apoi îndoiți-l și lipiți-i porțiunea suprapusă cu degetele — după cum este prezentat în imaginile de mai jos.

8.Puneți gogoșile pe bucăți de hârtie de copt. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 20 minute.

9.Încingeți o cantitate mare de ulei într-o tigaie. Puteți să verificați dacă este suficient de încins cu ajutorul unei frigări de lemn: dacă apar multe bule mici în jurul ei, când o scufundați în ulei, puteți să începeți prăjirea gogoșilor.

10.Transferați gogoșile în ulei și îndepărtați cu grijă hârtia de copt de sub ele (așa ele își vor păstra forma frumoasă). Prăjiți-le pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.

11.Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

12.Tăvăliți-le prin zahăr extrafin.

13.Serviți gogoșile cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New