Gogoși spiralate din aluat dospit – o rețetă ușoară și ieftină!

Cine nu iubește gogoșii? Această rețetă va cuceri inima oricui! Sunt moi, firavi, apetisanți și cu aromă de vanilie! Suntem siguri că nu vă veți sătura doar din unul!

INGREDIENTE:

– 500 g de făină;

– 250 ml de lapte călduț;

– 1 lingură de drojdie uscată;

– 2 linguri de zahăr;

– 1 linguriță de sare;

– 1 ou;

– 40 g de unt;

– 4 g de praf de copt;

– zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1 Pregătiți aluatul: adăugați laptele călduț și drojdia uscată într-un bol. Amestecați ușor cu un tel, apoi adăugați zahărul, sarea și oul și încorporați ingredientele între ele.

2. Adăugați untul și amestecați din nou. Apoi adăugați praful de copt cernut împreună cu făina și frământați aluatul. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de o oră într-un loc cald.

3. Transferați bila de aluat pe masa curată de lucru, împărțiți-o în 10 părți egale, modelându-le în formă de biluțe. Lăsați-le pe masă să se „odihnească” timp de 15 minute.

4. Luați câte o biluță și rulați-o într-un fâșie de aluat. Așezați-o în formă de spirală pe un pătrat din hârtie de copt. Procedați astfel cu toate biluțele. Acoperiți-le pe toate cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 15 minute.

5. După aceasta, puneți câte o gogoașă cu tot cu hârtie într-o cratiță încinsă cu mult ulei și prăjiți-le la foc moderat pe ambele părți, până se vor rumeni. Când le veți întoarce pe partea cealaltă, să îndepărtați hârtia.

6. Transferați gogoșii pe un platou, înmuiați-i în zahăr pe ambele părți și serviți-i cu multă plăcere!

Au ieșit aerați, aromați și numai buni de servit cu o cană de ceai!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New