Guler tricotat manual!

De principiu, puteți să folosiți orice model pentru tricotarea gulerului — trebuie doar să respectați dimensiunile și principiul de lucru!

AVEȚI NEVOIE DE:

-2 ghemuri de fir de tricotat (50 g – 55 m);

-andrele circulare;

-un centimetru pentru croitorie;

-un ac pentru coaserea articolelor tricotate.

MOD DE LUCRU:

1.Montați 100 ochiuri pe andrelele circulare, lăsând un fir lung la începutul lucrului.

2.Tricotați ochiurile în punct de elastic 2 x 2 (2 ochiuri pe față — 2 ochiuri pe dos) până veți obține un dreptunghi cu lățimea de 10-10.5 cm. Lungimea lui în stare liberă/relaxată este 45 cm. Începând cu rândul 2, ochiurile se lucrează așa cum se prezintă: cele pe față se tricotează pe față, iar cele pe dos — pe dos.

3.Închideți 20 ochiuri, respectând modelul. Ochiul 21 trebuie să fie pe dos — ca ultimul ochi din rând, ca să nu stricați modelul.

4.Continuați circular lucrul: lucrați ochiul 21 și ultimul ochi din rând pe dos, după care continuați modelul până când veți obține practic un tub cu lungimea de 17 cm (fără cei 10 cm de la începutul lucrului). Lățimea lui în stare liberă/relaxată este tot 17 cm.

5.Închideți ochiurile, respectând modelul. Înnodați și ascundeți firul rămas pe dosul lucrului, folosind un ac pentru confecțiile tricotate.

6.Uniți prin coasere marginile libere, care au rămas după prima parte a lucrului. Folosiți firul lăsat la începutul lucrului și același ac. Introduceți ața la nivelul ochiurilor marginale, pe dosul lucrului.

7.Îndoiți gulerul, ca să-i oferiți forma finală.

8.Purtați gulerul și bucurați-vă de confortul oferit de el!

Spor la treabă!

New