Iată cât de eficiente sunt bananele în înrădăcinarea marcotelor de trandafir! Un truc de nota zece!

Probabil că unul dintre cei mai puternici stimulatori ai rădăcinilor, provenit chiar din natură, este banana. Plină de nutrienți, banana hrănește și menține mediul necesar în jurul butașilor, stimulând astfel formarea rădăcinilor. În doar 25 de zile și fără niciun efort suplimentar, veți putea înrădăcina foarte ușor o marcotă de trandafir! Și va trebui să urmați doar câțiva pași!

Veți avea nevoie de:

– 1 banană;

– 1 pahar de plastic;

– cleme de fixare.

Mod de lucru:

1. Despicați marcota trandafirului în jumătate și introduceți o pietricică în acest spațiu. Iar mai jos cu 7-10 cm, fixați un bețișor cu o clemă (vedeți în imaginea de mai jos).

2. Tăiați o bucată de banană în jumătate și acoperiți porțiunea despicată cu ea. Fixați-o cu cleme.

3. Îmbrăcați un pahar de plastic pe ramura trandafirului, astfel încât să se țină de bețișorul pe care l-ați fixat anterior (pasul 1).

4. Umpleți-l cu sol afânat. După aceasta, sprijiniți trandafirul de un băț, de care fixați marcota cu pricina și paharul cu sol. Acesta este greu și poate îndoi trandafirul, așa că bățul o să-l mențină drept.

5. Iată cum arată trandafirul peste 25 zile:

6. Tăiați marcota direct de sub paharul de plastic. Iată cum a început să se înrădăcineze aceasta:

7. Tăiați ramura în locul unde a fost despicată, curățați butașul și plantați-l într-un ghiveci. Peste ceva timp, acesta vă va bucura cu florile sale minunate!

Spor la grădinărit!

New