Iată ce puteți prepara din slănina obișnuită! Ruladă de carne — stratificată, ieftină și gustoasă!

Un deliciu economic, pe care-l puteți prepara cu ușurință! Poate fi servit în calitate de aperitiv pe platoul cu mezeluri sau pur și simplu inclus în sandwich-urile gătite în zilele obișnuite.

INGREDIENTE:

-900 g de slănină cu carne și șorici (dacă bucata de slănină nu este acoperită cu șorici, răspândiți 1-2 linguri de gelatină pe ea, ca să obțineți o ruladă stabilă);

-sare, condimente — după gust (noi am folosit piper negru măcinat și nucșoară măcinată);

-2 căței mari de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bucata de slănină cu carne și șorici, după care tăiați-o cu cuțitul, astfel încât să o transformați într-un blat mare și subțire.

2.Realizați secțiuni superficiale, oblice și intersectate pe blatul de carne, păstrând integritatea șoriciului. Astfel condimentele pătrund mai bine în interiorul lui.

3.Amestecați sarea cu condimentele și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Răspândiți-le pe bucata de carne (pe ambele părți). Lăsați-o să se marineze pe parcursul a 10 minute.

4.Rulați carnea sub formă de ruladă compactă. Fixați-o cu ață alimentară.

5.Înveliți rulada în pungă de copt (mai multe straturi). La sfârșit legați capetele acesteia și fixați rulada cu încă o bucată de ață alimentară.

6.Dați rulada la frigider pentru câteva ore, ca să se marineze (opțional).

7.Apoi puneți-o într-o cratiță umplută cu apă și așezați o greutate pe suprafața ei (de exemplu, un capac cu diametrul mai mic decât cel al cratiței). Fierbeți-o timp de 60 minute din momentul clocotirii, pe foc puțin mai mic decât cel moderat.

8.Scoateți rulada din apă și puneți o greutate pe suprafața ei (noi am folosit o tavă de sticlă, în care am pus 2 pungi cu orez) și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei. După aceasta dați-o la frigider pentru câteva ore.

9.Scoateți rulada din folie și îndepărtați ața alimentară din jurul ei.

10.Feliați-o și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New