Iată cum puteți obține prima recoltă de ridiche în aprilie!

Mulți oameni consideră că cultivarea ridichilor este o sarcină ușoară: le-ai plantat, le-ai udat și aștepți recolta. Dar, în realitate, totul este puțin mai complicat: această legumă timpurie necesită puțin mai multă atenție din partea dumneavoastră, mai ales dacă vreți să obțineți o recoltă timpurie.

După ce trece iarna, toată lumea vrea să-și răsfețe organismul cu vitamine: de exemplu, cu o salată proaspătă din verdeața cultivată pe pervaz și ridichile ecologice din grădina proprie. Nimic nu este imposibil! Doar prima recoltă de ridichi roșii poate fi culeasă deja în aprilie.

CARACTERISTICILE CULTURII

Temperatura optimă a solului pentru plantarea soiurilor timpurii de ridiche în seră este 10-12°C. Lăstarii prietenoși vor apărea la temperatura de 15-20°C.

Ridichile pot suporta reducerea temporară a temperaturii până la -1-2°C.

Cum se cultivă ridichile? Haideți să discutăm detaliat această temă.

PREGĂTIREA SOLULUI ȘI SEMĂNAREA SEMINȚELOR

Scopul nostru este obținerea recoltei în aprilie. De aceea, cultivarea ridichilor trebuie să aibă loc doar în condiții de seră. Înainte de sădire pregătiți șanțurile liniare, cu adâncimea de 3-4 cm, în substratul din seră și udați-le bine cu apă.

Alegeți semințe calitative de ridichi de lună. Câteva soiuri potrivite: Sora, Roxanne F1, Irene F1 etc.

Ca să grăbiți răsărirea lăstarilor, încolțiți semințele. Este un proces foarte simplu: scufundați semințele în apă caldă pentru câteva ore, după care așezați-le pe o bucată de tifon, acoperiți-le cu o pânză subțire și puneți-le într-un loc cald. Cum numai veți observa că ele încep să încolțească, semănați-le în șanțurile pregătite. Vă amintim că la momentul respectiv trebuie să aveți sera pregătită și șanțurile săpate și udate.

Când semănați semințele de ridiche de lună, nu le adânciți foarte mult în sol: puneți câte o sămânță la adâncimea de 1 cm, lăsând spații de 5 cm între ele (astfel fiecare plantă va obține cantitatea necesară de lumină). Acoperiți semințele cu sol, presându-l bine — acest aspect grăbește răsărirea.

Dacă vremea este destul de rece, puteți să acoperiți suplimentar parcela cu orice folie microporoasă de protecție. Așteptați apariția primilor lăstari peste 4-6 zile. Dacă este necesar, verificați distanța dintre lăstari: ea trebuie să fie egală cu 3-5 cm.

CUM SE IRIGĂ RIDICHILE DE LUNĂ?

Ridichile iubesc umezeala. Udați-le frecvent până la apariția lăstarilor, dar nu foarte abundent (cel mai bine ar fi să stropiți rândurile cu pulverizatorul). După ce vor răsări, udați-le cu o cantitate mai mare de apă, dar mai rar (o dată la câteva zile). După irigare afânați neapărat solul și aerisiți sera, pentru ca umiditatea ridicată să nu afecteze ridichile de lună.

Țineți minte că deficitul de umezeală conduce la dezvoltarea rapidă a tulpinilor florifere. Drept rezultat, ridichile se întăresc și nu mai sunt gustoase. Iar excesul de umiditate poate determina crăparea acestor rădăcinoase.

Spor la grădinărit!

New