Încă un mod de coasere a măștilor reutilizabile!

Recent toată lumea a fost cuprinsă de o afecțiune îngrozitoare. În scopul prevenirii răspândirii virusului OMS recomandă izolarea la domiciliu. Dar dacă a apărut necesitatea de a ieși afară, trebuie să respectăm regulile elementare de siguranță, purtând mănuși și măști de protecție. Însă, din păcate, acestea nu se mai găsesc în farmacii.

Așteptarea stocurilor noi poate fi îndelungată, iar riscul de a ieși neprotejat pe stradă nu pare o variantă prea bună. Majoritatea meșterițelor deja confecționează măști din materiale aflate la îndemână pentru familiile și apropiații lor. Iar noi am pregătit un tutorial mai simplu pentru cei care nu sunt obișnuiți să țină acul în mâini.

CUM POATE FI CUSUTĂ MASCA PENTRU FAȚĂ?

O asemenea mască poate fi confecționată în câteva minute. Mai întâi desenați tiparul, orientându-vă după modelul prezentat mai jos.

Folosind foarfecele, decupați tiparul pregătit. Realizați gaura pentru ureche. Mărimea măștii poate fi ajustată pentru femei sau bărbați.

Luați orice material, care permite pătrunderea aerului. Puteți să folosiți bumbac sau in. Așezați tiparul pe el și trasați-i conturul cu ajutorul unei bucăți de cretă.

Decupați 2 bucăți egale de material după tipar. Uniți-le cu ajutorul acului și aței de culoarea potrivită.

Tăiați o bucată de tifon cu lățimea măștii. Împăturiți-o în 6 straturi și puneți-o în interiorul măștii.

Masca este gata! Ea poate fi spălată, iar tifonul poate fi înlocuit cu ușurință. Spunbond-ul — materialul folosit pentru fabricarea scutecelor de unică folosință — este, de asemenea, potrivit pentru măști. Și el poate fi găsit mai ușor.

Chiar și în această perioadă dificilă nu trebuie să ne pierdem optimismul. Decorați-vă măștile cu broderii sau aplicații amuzante. Faceți-le frumoase și pozitive. Și cel mai important: aveți grijă de voi, spălând măștile după fiecare utilizare!

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!

New