Înghețată de frișcă!

Cea mai simplă și ieftină rețetă de înghețată de casă!

INGREDIENTE:

-1 litru de smântână pentru gătit 10%;

-½ pahar de zahăr tos.

De asemenea, aveți nevoie de folie de aluminiu, păhăruțe de plastic și lingurițe de plastic sau bețișoare de lemn.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați smântâna pentru gătit 10% într-o crăticioară. Puneți-o pe foc mic și, amestecând continuu, fierbeți-o până își va reduce volumul de 3 ori (în cazul nostru procesul respectiv a durat 1.5 ore).

2.Apoi adăugați zahărul. Amestecând continuu, fierbeți smântâna pe parcursul a încă 1-2 minute, până se va dizolva complet zahărul în ea.

3.Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei. După aceasta dați-o la congelator pentru 30 minute, ca să răcească bine și să se bată mai ușor.

4.Bateți smântâna dulce până începe să se îngroașe cu ajutorul mixerului: începeți cu viteza minimă, ca să evitați răspândirea stropilor, mărindu-o treptat până la maximă. Apoi dați-o la congelator pentru încă 30 minute.

5.După aceasta bateți-o cu mixerul pornit la viteza maximă pe parcursul a 3 minute. Dați-o iarăși la congelator pentru 30 minute.

6.Bateți încă o dată smântâna cu mixerul pornit la viteza maximă timp de 3 minute.

Răcirea și mixarea alternantă a smântânii contribuie la obținerea unei înghețate moi și aerate. Altfel ea devine tare ca gheața.

7.Transferați frișca bătută în păhăruțe de plastic.

8.Luați câte un pătrățel de folie de aluminiu și înfigeți lingurița de plastic în mijlocul lui. Apoi introduceți lingurița într-un pahar cu frișcă bătută, acoperindu-l cu folia de aluminiu.

9.Dați păhăruțele la congelator pentru 4-5 ore.

Pentru ca înghețata să se închege mai repede și să fie mai pufoasă, setați cea mai mică temperatură în congelator și, dacă există posibilitatea, porniți programul „Super freeze”.

10.Ca să scoateți înghețata din forme, scufundați paharele în apă fierbinte pentru 2-3 secunde.

11.După scoaterea din pahare înghețata poate fi învelită în folie de aluminiu.

12.Serviți-o cu multă plăcere! Este moale, pufoasă și delicioasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New