Îngrășământ eficient pentru rodirea abundentă a tuturor culturilor legumicole!

Acest îngrășământ eficient îmbunătățește legarea fructelor pe toate culturile legumicole și determină formarea și creșterea rapidă a căpățânilor de varză. El se prepară din 2 ingrediente disponibile: acid boric și zer.

Borul este un microelement important pentru toate plantele în perioada creșterii și înfloririi lor. Deficitul de bor reduce brusc formarea ovarelor și recolta. Calciul din componența zerului influențează benefic dezvoltarea tuturor punctelor de creștere (vârfuri, inflorescențe, rădăcini, vârfurile fructelor). De asemenea, el contribuie la prevenirea dezvoltării putregaiului, care afectează tufele de roșii, ardei, dovlecei etc. Borul și calciul se completează unul pe altul și împreună sunt asimilate mai bine de plante.

AVEȚI NEVOIE DE:

-500 g de zer;

-2 g de acid boric (½ linguriță);

-4.5 litri de apă.

MOD DE LUCRU:

1.Turnați zerul în recipientul dotat cu pulverizator.

2.Dizolvați acidul boric în 500 ml de apă fierbinte (70-80°C‌), deoarece el se dizolvă greu în apă rece. Turnați soluția obținută în recipientul dotat cu pulverizator.

3.Adăugați încă 4 litri de apă. Agitați bine soluția.

4.Stropiți plantele cu ea. Realizați procedura respectivă dis-de-dimineață, pe înserate sau pe vreme posomorâtă, fără vânt.

5.Fertilizarea cu acid boric poate fi aplicată de maxim 3 ori pe parcursul perioadei de înflorire. Intervalul dintre aplicări trebuie să fie de 10-14 zile, deoarece atât carența, cât și excesul de bor pot fi dăunătoare pentru plante.

Spor la grădinărit!

New